Rover 620 Di (1997) #2

Rover 600-serie

Uitvoering620 Di
Bouwjaar1997
Jaar van aanschaf2001

Toen ik de wagen aankocht en er de eerste dagen mee reed vond ik dat deze nogal overhelde in de bochten, toen heb ik de wagen 4 cm verlaagd en deze rijdt nu als op rails. Het verbruik bedraagd ongeveer 7 liter op 100 km. Na 4 maanden heb ik een powerchip laten plaatsen en nu is de motor 132 pk sterk en heeft een hoger koppel bij lager toerental ongeveer 1750 tr/min. Hier ben ik zeer tevreden over, verbruik is niet verhoogd en toch veel betere prestaties.

De reeds vervangen onderdelen zijn:Banden eerst barum maar deze zijn na 1000 km vervangen door continental omdat de barums een nogal zwakke flank hadden.Startmotor gerepareerd,remblokken en schijven,afstandbediening deuren(werkt nog steeds niet)ruitewissermotor,motorsteun(ten gevolge van het extra vermogen en koppel denk ik),origineel luchtfilter is vervangen door uitwasbaar green filter,4 lichtmetaal velgen een kofferspoiler en een lederen interieur geplaatst.