Renault Twingo (1999)
Uitvoering | Twingo |
Bouwjaar | 1999 |
Jaar van aanschaf | 2013 |
Renault Twingo 1,2 8v
Zo, Maar eens 'n review schijven over mijn huidige auto. Ik bezit deze auto bijna 'n jaar en hij bevalt mij prima.
Omdat ik door omstandigheden zonder auto kwam te zitten, en mijn broer net 'n nieuwe had gekocht... Kon ik die oude Twingo van hem overnemen. (gratis)
Ik ben niet zo'n Renault fan, maar je moet 'n gegeven paard niet in de bek kijken, toch? Ik moest wel eerst 1 voor veer vervangen, want die was gebroken (heb gelijk maar beide kanten vervangen) Schijnt trouwens 'n zwak punt te zijn bij deze Twingo's. Verder moest er nog 'n nieuwe accu in, want die oude was echt dood. En 2 nieuwe voorbanden. Omdat ik bijna altijd alles zelf doe, koste mij dit samen met nieuwe APK, 400 euro. En ik rij er verder al bijna 'n jaar probleemloos mee.
Er zijn wel 'n paar puntjes die gedaan moeten worden voor de nieuwe APK. Zoals, Achterwiellager (want die begint te zingen) De rechter aandrijfashoes (aan wiel kant) is kapot, zag ik van de week. En er moet 'n nieuw rubber voor de veerpoot voor, worden vervangen. Want die veerpoot klappert als je door oneffenheden rijd (had dat rubber beter gelijk met de veren kunnen vervangen, maar dacht toen dat het nog wel zou kunnen. Kon ook, maar niet langer dan 'n jaartje ;))
Verder is het 'n lekker wagentje, hij is lekker zuinig, behoorlijk ruim van binnen, rijd lekker en is betrouwbaar! Dus ik knal dit vrolijke doosje voor 'n paar tientjes weer door de APK heen, en dan blijf ik er nog wel 'n jaartje in rijden. Hij ziet er nog goed uit vind ik, en alles is verder goed. Alle verlichting brand, ook binnen. alles doet het zoals het moet doen en de binnen en buiten kant zien er nog niet echt verpaupert uit. Dus 'n best karretje, zo'n Twingo.
En dan zeggen sommige, maar het is wel 'n vrouwe autotje! Nou, dat zal me 'n worst wezen! Hij doet precies wat ik van 'n auto verwacht, dus hij mag nog blijven.