Renault Scénic RX4 2.0 16V Privilège (2003)

Renault Scénic RX4 2.0 16V Privilège (2003)

UitvoeringScénic RX4 2.0 16V Privilège
Bouwjaar2003
Jaar van aanschaf2007

Ik heb, na een redelijke zoektocht, een RX4 aangeschaft. De doorslaggevende redenen om deze auto aan te schaffen zijn o.a. zijn uiterlijk, hoge instap, en het feit dat er maar 350 benzine en 150 diesels van in NL zijn. Vrij uniek dus. Ik heb een paars/blauwe met dubbel glazen dak, roofrack en reservewiel afdekking.

Zo te zien is hij netjes onderhouden geweest door de vorige 1e eigenaar (een fransman!) want er zitten maar heel weinig gebruikssporen op de auto.

Hij rijd een beetje zoals hij eruit ziet, beetje ruig en onbehouwen, maar op zich wel lekker. Hij is niet zo slecht als men in de testen laat weten hoor! Mijn vorige auto, een Avensis, reed slechter!

Ik heb nog niet veel te melden over de auto, maar dat volgt snel. Eind januari mag hij mee op wintersport, dusss...

12 Februari 2008;

De wintersport heeft hij glansrijk doorstaan... geen krimp. Ik had verwacht dat het verbuik wel sky-high zou zijn, maar dat is uiteindelijk over de hele vakantie genomen 1;11 geworden. En dat met een 2.0 en de cw waarde van een baksteen!

Hij bevalt dus prima, ook na enkele duizenden km’s. Ik heb wel geconstateerd dat de cd-wisselaar cd 2,3 en 4 niet pakt... beetje jammer; nu moet ik op marktplaats iets zien te vinden want bij de dealer is er geen nwe leverbaar...

Ook heb ik een beetje lekkage ontdenkt bij de kofferklep, het rubber sluit niet helemaal lekker geloof ik, nog eens naar kijken als ik weer tijd heb...

Ook de audio instalatie zelf verdiend aandacht want het geluid lijkt wel uit een doucheputje te komen. Ik heb inmiddels een mooie 4-kanaals versterker, een subwoofer en 2 compo-setjes gekocht, welke er natuurlijk eerdaags inkomen. Dat moet al een hele verbetering zijn hoop ik!

De opmerking van BMW 520 hieronder is overigens terecht hoor; een 4wd is niet te vergelijken met een voorwielaandrijver. Maar in mijn geval was de avensis niet veel soeps: hij gaf je het idee in rechte lijn alles aan te kunnen en zodra er een bocht aankwam deed hij het in zijn broek; zeg maar.... Ik heb een Corolla gehad (probleemloze auto), hierna een Yaris (door omstandigheden maatje kleiner, wel een T-sport) en toen de avensis. Ik heb met de Yaris en de avensis veel narigheid gehad; gebroken veer, uitlaat, luchtmassameter, airco, benzinemeter en wat narigheid omtrent de garantie. Voor mij ff geen Toyota meer!

Het ziet er naar uit dat het RX4 virus ook mijn vader heeft aangestoken want hij is na 2x vw passat op zoek naar een stoere auto met hoge instap.

Het blijk nu, in maart, dat het virus niet hard genoeg gestoken heeft, mijn pa is op zoek naar een Jeep Grand Cherokee. Vind daar maar eens een goeie van voor een leuk bedrag, dat valt niet mee!

Het begint me op te vallen dat er bij het linker voorwiel een bonkend geluid vandaan komt bij het rijden over klinkertjes. Ik heb nog net garantie, dus maar ff naar laten kijken dan... ben benieuwd!

Het audiosysteem heeft aardig wat voetjes in de aarde. De originele radio is vervangen door een Sony CDX610 mp3/cd/usb/i-pod speler met 3 pre-outs. Natuurlijk ging (een week) na het plaatsen van nieuwe speakers de originele radio defect!)

Iets wat me trouwens wel opvalt is de corrosie onder de raamrubbers bij de portieren. Ik heb me door renault-specialis Jan van Tol uit oud-beijerland laten vertellen dat ze dit allemaal hebben. Ik heb daarom bij de dealer maar eens gevraagd wat een nieuw setje rubbers kost, zodat ik ze er van de zomer af kan halen om de roest te bestrijden. Wat denk je: setje kost gewoon 560,- euro! Gek! Ik ben aldus zoekende naar een setje portierrubbers voor aan de onderzijde van het raam, zowel voor als achter. Wie tips heeft mag altijd mailen: kevinkoerten@hotmail.com

De lekkage bij de klep achter is trouwens opgelost: rubber opgevuld met synthetische kabel, waardoor het nu iets strakker sluit. Geen probleem meer!

Juli 2008: het bonken aan de voorzijde was tweeledig: defecte draagarm en defecte stabilisator. Kost effe dik 300, maar dan is het weer gefixt!

Juli 2008: Aircopomp defect---> incl nieuwe droger kost dit geintje 700,-!! Volgens mij had de Scenic geroken dat het vakantiegeld binnen was! Airco is trouwen gemaakt door Noort Klima in R-dam; perfecte service daar! Aanrader!!

ABS lampje brand sinds halverwege juli 2008, naar dealer, uitgelezen, geen storing! alles werkt oke, alleen het lampje brand maar... zal wel weer... sensoren ook in orde!

Als het goed is gaat hij nu zonder problemen mee naar Italie, als hij zich daar zonder problemen manifesteerd mag hij blijven!

Nou, De rit naar Italie heeft hij glansrijk doorstaan, met een steenkoude airco en eeb verbruik van wederom 1:11! Netjes allemaal hoor!! Is alleen een klein deukje in de deur bijgekomen doordat er een flesje water tegenaan gekomen is op een minder verfijnde manier. De stand is nu inmiddels 101.500 en het blijft toch een fijne car hoor, helemaal in het buitenland blijft het een uniek ding.

CD wisselaar hapert bij 2,3 en 4 (jan 2008)(vervangen door Sony)
Lichte lekkage bij rubber achterklep (feb 2008)(opgelost door kabel tussen rubber te leggen)
Bonkend geluid bij linker voorwiel (maart 2008)(draagarm en stabilisator vervangen)
Roest bij raamrubbers portierramen rondom
Aircopomp defect (juni 2008 vervangen)
ABS lampje brand, is uitgelezen, blijkt geen storing in te zitten, alles werkt! Ik heb er dus gewoon een extra lampje bij voor in het donker... ;-) Lampje is vanzelf uitgegaan tijdens de rit naar Italie, en niet meer aangegaan. Ik vermoed dat er gewoon wat vuil in het spel is geweest bij de sensor.
Krassen op afdekplaat reservewiel! Wie-o-wie???

7,0

PRIVATE LEASE Renault Scénic