Gebruikersreview

Renault Scénic (2010)

Bouwjaar2010
Jaar van aanschaf2015

Renault met weinig problemen

een Renault Grand Scenic 1.6 op LPG. Dat moet problemen geven, toch? Nou….nee.
Ons gezinsuitgangspunt was: een auto waarin onze opgroeiende kinderen passen met wat vriendinnetjes (7 pers.), een trekhaak, én op LPG. Dan blijft er niet veel keuze over! We hebben m met 88000 km ervaring gekocht in 2013 en anno 2026 rijdt ie nog steeds prima met 305000 km op de teller. Bij de pomp lach ik iedereen uit! Onze Grand Scenic is de gezinsauto. Heeft 7 zitplaatsen, vooruit die laatste twee eigenlijk alleen voor kinderen, maar is verder een echte MPV. Bank vervoeren? Haal even de stoelen eruit en het past zonder problemen. Fiets moet mee? Gooi de halve achterbank plat en je schuift hem er zo in. Er gaat meer in dan in een bus, zo lijkt het. Vooral mijn vrouw rijdt erin, ze leest dit toch niet, en die is niet altijd even zachtzinnig met de techniek en rijdt ook als er een wiel voorbij komt gewoon door ondertussen de opmerking makend dat de Renault soms zo’n vreemd geluid maakt…Oftewel we gebruiken hem zoals je ook een staafmixer gebruikt en hij doet het gewoon. Nu moet ik wel zeggen dat, omdat er een LPG installatie vanaf nieuw is geïnstalleerd, de motoruitvoering de simpelste versie is, en er geen sportwagen van maakt. Officieel zouden er 110 paarden aan het werk moeten zijn, maar veel merk je daar niet van. Dus concluderend: Een enorm veelzijdige auto die je overal problemen brengt. Verwacht geen sportwagenprestaties.

PRIVATE LEASE Renault Scénic