Renault Mégane RN 1.6e (1997)

autoreview

Renault Mégane

Signalement

UitvoeringMégane RN 1.6e
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar1997
Jaar van aanschaf1997
KM-stand laatst0 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

ERVARINGEN

De eerste jaren waren wij zeer tevreden met onze Mégane.
Goede stevige stoelen, pittige motor, die bovendien behoorlijk zuinig met de brandstof omspringt. Een gemiddeld verbruik van 1:15 bij een rustige rijstijl is gewoon haalbaar. Olieverbruik is niet aan de orde. Gewoon 1 x per jaar (met de APK) olie verversen en klaar was kees. Ook de functionaliteit van de hatchback beviel ons zeer goed. Wij hebben de auto gebruikt voor korte ritten (buurtverkeer) en regelmatig op de snelweg, een gecombineerde mix dus.

PROBLEMEN

Bij een km.stand van 54.000 moest de complete uitlaat (wegens doorroesten) worden vervangen. Dit vond ik wel erg snel, maar een vorm van coulance van de Renault dealer was er niet bij. Verder begon de motor vanaf ca. 40.000 km. kuren te vertonen. Bij het afremmen (stoplichten e.d.) sloeg de motor steeds af, zowel bij koude als warme motor.
Voor mij was het nog wel op te lossen door (nog rijdende)even de koppeling te laten opkomen, dan sprong de motor meestal wel weer aan. Maar voor mijn vrouw, die dit trucje niet beheerst, was het een ramp. Afrijdende op een rotonde vielen alle functies uit en sprong het stuur zelfs in het stuurslot. De dealer reageerde hierop zeer laconiek met de mededeling dat hij "van dit probleem nog nooit had gehoord". De Renault-dealer heeft het probleem ook nooit kunnen/willen verhelpen. Enige keren per jaar voegde ik aan een tank benzine een flesje injectiereiniger toe, maar ook dit bleek geen afdoende oplossing.
Uiteindelijk hebben wij, hoofdzakelijk vanwege dit probleem, de auto verkocht.

2,8
 • Betrouwbaarheid
  2
 • Prestaties
  3
 • Comfort
  3
 • Kosten
  3
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee

PRIVATE LEASE Renault Mégane

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (0)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens