Renault Mégane RT 1.6e (1996)
Uitvoering | Mégane RT 1.6e |
Bouwjaar | 1996 |
Jaar van aanschaf | 2000 |
Mixed feelings!
Na onzacht contact (van 50km/u naar stilstand in minder dan een seconde) van een volgepakte Merceders Sprinter op de kofferdeksel van mijn Opeltje Corsa, was deze rijp voor de sloop. Dus moest er een andere auto komen.
Mijn vrouw werd spontaan verliefd op deze rode bolide uit het Franse land. Na een kort testritje, was ik ook verkocht. Het werd hem.
een 1600 cc Megane met alle toeters en bellen. Benzine en gas...dus lekker goedkoop aan de pomp.
Ooit vroeger op school een afkorting van Renault geleerd.
Roest
En
Narigheid
Achtervolgt
U
Lange
Tijd
En inderdaad. Om de 2 maanden stonden het apparaat wel bij de garage voor dit of dat. Met name de elektronica, ontsteking en de kleppenstelling waren vaste prik. Ook allehande onderdelen die spontaan los schoten. En dat buiten het normale onderhoud als banden, uitlaat en radiateur.
Uiteindelijk toch nog een een 75.000 km met het ding gereden. En om niet alleen in het negatieve te vervallen. Als-ie het deed was het een heerlijke auto. Comfort en wegligging waren buiten kijf.
Van binnen was het apparaat perfect afgewerkt. De zit was uitstekend. Niet dan lof.
Echter toen uiteindelijk in 2003 de eerste spruit op komst was en het apparaat me voor de zoveelste keer lieten 'daten' met de ANWB, issie per direct ingeruild voor een Vectra Diesel. Uiteindelijk verwacht je van een auto dat-ie je zonder al te veel trammelant van A naar B vervoert, en voor dat examen is deze auto gezakt!
- Betrouwbaarheid2
- Prestaties5
- Comfort5
- Kosten1
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee