Renault Mégane RT 1.6e (1996)

autoreview

Renault Mégane

Signalement

UitvoeringMégane RT 1.6e
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar1996
Jaar van aanschaf2000
KM-stand bij aanschaf160.000 km
KM-stand laatst235.000 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Mixed feelings!

 • 235.000 km

Na onzacht contact (van 50km/u naar stilstand in minder dan een seconde) van een volgepakte Merceders Sprinter op de kofferdeksel van mijn Opeltje Corsa, was deze rijp voor de sloop. Dus moest er een andere auto komen.

Mijn vrouw werd spontaan verliefd op deze rode bolide uit het Franse land. Na een kort testritje, was ik ook verkocht. Het werd hem.
een 1600 cc Megane met alle toeters en bellen. Benzine en gas...dus lekker goedkoop aan de pomp.

Ooit vroeger op school een afkorting van Renault geleerd.
Roest
En
Narigheid
Achtervolgt
U
Lange
Tijd

En inderdaad. Om de 2 maanden stonden het apparaat wel bij de garage voor dit of dat. Met name de elektronica, ontsteking en de kleppenstelling waren vaste prik. Ook allehande onderdelen die spontaan los schoten. En dat buiten het normale onderhoud als banden, uitlaat en radiateur.

Uiteindelijk toch nog een een 75.000 km met het ding gereden. En om niet alleen in het negatieve te vervallen. Als-ie het deed was het een heerlijke auto. Comfort en wegligging waren buiten kijf.
Van binnen was het apparaat perfect afgewerkt. De zit was uitstekend. Niet dan lof.

Echter toen uiteindelijk in 2003 de eerste spruit op komst was en het apparaat me voor de zoveelste keer lieten 'daten' met de ANWB, issie per direct ingeruild voor een Vectra Diesel. Uiteindelijk verwacht je van een auto dat-ie je zonder al te veel trammelant van A naar B vervoert, en voor dat examen is deze auto gezakt!

3,3
 • Betrouwbaarheid
  2
 • Prestaties
  5
 • Comfort
  5
 • Kosten
  1
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee

PRIVATE LEASE Renault Mégane

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (2)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens