Renault Mégane Grand Tour 1.6 16V Business (2007)

Uitvoering | Mégane Grand Tour 1.6 16V Business |
Bouwjaar | 2007 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
15-01-2007
Auto (lease) opgehaald bij de importeur in Amsterdam.
23-02-2008
Ik verheug me op de aflevering en de eerste kilometers. Later meer.....
Bovenstaande waren mijn laatse woorden vlak voordat ik mijn niewe renault in ontvangst mocht nemen. Vol vertrouwen ben ik de eerste kilometers gaan rijden. Inmiddels heb ik 50.000 kilometer gereden en alle vele ergenissen en leed moeten overbruggen met deze auto. Onderstaand een opsomming:
1. Na 3 dagen in bezit viel er tijdens een storm een tak uit een boom op de zijstijl aan de bestuurderszijde. Dit was zijn 1e bezoekje aan de garage en wel een schade herselbedrijf!!
2. Na een paar weken functioneerde de inklapbare spiegel aan de bestuurderszijde niet meer. Nieuwe spiegel gemonteerd door de dealer.
3. In 1 jaar 4 remschijven en 4 zomerbanden versleten. Gezien mijn enigzins rustig en behoudende rijstijl mag dit niet voorkomen. Al helemaal niet als je ook nog winterbanden hebt. De zomerbanden (michelin energy) hebben wel geteld ongeveer 7 maanden onder mijn auto gezeten.
4. Tijdens een weekendje belgie met mijn vriendin, kreeg zij een lekke band. Een behulpzame belg in een Hummer wilde haar helpen. Deze enigzins ’domme’ belg zette de krik er niet goed onder. Resultaat: de auto schiet van de krik af, krik dwars door de bodemplaat en door de zijkant weer naar buiten. Schadetje van ongeveer 3500 euro. Zet het schadeherstelbedrijf er ook nog een verkeerde wieldop erop (zie foto). Dit gelukkig weer snel hersteld.
5. Inbraak in de auto. Achter ruitje ingetikt in een ’bewaakte’ P-garage waar je 15 euro voor 3 uur moet betalen!! Veel glasravage in de auto. We komen nog steeds splinters tegen. Wel camera beelden van mijn auto, maar niet van de inbraak. Zeer vreemd. Door carglass netjes en snel opgelost.
6. Storing in de airbag. Lampje ging af en toe branden. Volgens de dealer een storing in het stekkertje. Weer een dag naar de garage.
7. Tijdens het sturen bij lage snelheden zat er een piepend geluid in. Om dit op te lossen hebben ze de stuurstang vervangen. Het probleem is hiermee niet verholpen.
8. Als bovenstaande alles was heb ik niks te klagen met mijn renault gezien de ervaringen van andere. Het ergste bij mijn auto is dat er een gonzend, huilend geluid zit bij snelheden tussen de 70-90 km/u en bij de 130 km/u. Dit geluid begon na ongeveer 1,5 mnd in mijn bezit. Het geluid komt boven de radio uit. Tot op heden hebben ze nog niet gevonden waar het vandaan komt. Het volgende hebben ze al allemaal vervangen om het geluid te verhelpen:
-complete lichtunit links voor
-motorsteunen
-beschermingsmateriaal onderzijde
-schokbrekers
-wiellagers
-wielen
-banden
-dakdragers
-complete auto van binnen gestript
-geluidapparatuur geplaats om geluid te dedecteren
-auto aan buitenzijde afgetaped
De dealer (overigens zeer klantvriendelijk) zit met zijn handen in het haar en weet het ook niet meer. Ze hebben de importeur ingeschakeld om het probleem op te lossen. Ik heb gemeld dat ik de auto niet meer wil als het geluid blijft. Het geluid wordt zeer irriterend en de ergenis neemt alleen maar toe. Of dit allemaal zo makkelijk op te lossen is, valt te betwijfelen. Volgende week ontvang ik reactie van de dealer hoe nu verder....
Later meer....
zie verslag (te veel voor een nieuwe auto)
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee
PRIVATE LEASE Renault Mégane

Renault Mégane Grand Tour 1.6-16V Business Line/pano/airco/cruise
- 2009

Renault Mégane Coupé-Cabriolet 1.6-16V Tech Line - Automaat - Elek. dak - Parksens. achter
- 2007

Renault Mégane Coupé-Cabriolet 2.0-16V Tech Line automaat | 1e eig | weinig km's | Xenon | als nieuw | tijdelijk gratis Top Afleverpakket twv Eur 695
- 2006