Renault Mégane Estate dCi 110 ECO2 GT-Line (2012)
Uitvoering | Mégane Estate dCi 110 ECO2 GT-Line |
Bouwjaar | 2012 |
Jaar van aanschaf | 2012 |
Sneller geleverd dan verwacht
Begin januari de nieuwe Renault Megane Estate besteld in nieuwe ECO2 uitvoering (lease). Omdat destijds nog niet duidelijk was of de auto na 1 juli ook nog in de 14% categorie zou vallen is deze snel besteld geworden. Het contract van mijn huidige auto loopt 30 juni af, een perfecte overgang dus.
Tot mijn (en de dealer zijn) verbazing werd de auto begin april al geleverd. Bijgevoegde foto's zijn dan ook van mijn nieuwe auto die nu braaf staat te wachten tot het huidige leasecontract is afgelopen.
De keuze is gevallen op de GT-Line in de kleur Blue Malte. Omdat de auto behoorlijk compleet is heb ik niet veel opties bijbesteld. Alleen privacyglass en het Bose geluidsysteem.
Eerder geleverd
Vandaag de Megane in ontvangst mogen nemen. Volgens de dealer een van de eerste GT-Line ECO2 in de kleur Blue Malte.
De stoelen zitten werkelijk fantastich en de bediening van het navigatiesysteem is zeer eenvoudig. Het stuur ligt heerlijk in de hand. Het geluid van het Bose systeem (had ik optioneel erbij besteld) is wel goed maar ik had er meer van verwacht.
De auto is lekker stil en stuurt / rijdt heerlijk. Zodra ik de gelegenheid heb zal ik extra foto's maken (ook van het interieur) en deze posten.
Eerste 4000 km zitten erop
De auto inmiddels een maand in bezit en de eerste 4000 kilometers staan inmiddels op de teller.
Wat opvalt is hoe ongelooflijk stil de auto is. Van buiten hoor je duidelijk de dieselmotor maar binnen in vrijwel niet.
Het verbruik zit nu gemiddeld op 5,3 liter op de 100. Als je veel autoweg rijdt kun je meer dan 1 op 20 met gemak rijden. De auto pakt goed op en kan prima mee komen met de rest van het verkeer. Moet je echt snel inhalen dan moet je terugschakelen naar de 5 of 4 maar dit gebeurt maar zelden.
Het Bose geluid lijkt beter te zijn geworden dan toen ik de auto net had. De bas is mooi diep en het geluid blijft zuiver, ook bij wat hoger volume.
De TomTom werkt perfect....zoals iedere andere TomTom. Wat je even moet weten is dat op het SD-kaartje de software ook staat die je op de thuis pc moet installeren. Hierna kun je de TomTom updaten en voorzien van extra's (zoals in mijn geval de BP tankstations).
De Blue Malte kleur past perfect bij de auto. Krijg heel veel complimenten over de kleurkeuze.
Enig nadeeltje is dat ik rechts ergens een klein rammeltje heb. Dat hoor je bij bepaalde toerentallen (110 in de 6 --> accellereren) maar is niet dusdanig storend om er een punt van bij de garage te maken.
Al met al zeer tevreden over de auto en de Eco2 motor.
Enkele minpuntjes
Ik ben nog steeds heel positief over de Megane. Gemiddels verbruik is nu iets gedaald naar 5,1l/100km. Bijna 1 op 20 dus wat ik zeer netjes vind.
Er zijn 2 minpuntjes aan de Radio / telefoonvoorziening in de Megane:
1) Als je een CD afspeelt zie je niet de TEXT info. Je kunt deze wel oproepen door de SETUP knop vast te houden...echter is dit niet blijvend.
2) Ik heb mijn iPhone gekoppeld aan de bluetooth radio. Werkt perfect...behalve als je gebeld wordt. Dat staat de keuzeknop niet standaard op opnemen waardoor je eerst moet scrollen (en dus met je ogen naar het display moet kijken i.p.v. op de weg) om de telefoon op te nemen....dat had Renault toch wel wat beter kunnen maken.
Verder zijn de laatste 2.500km weer zeer voorspoedig verlopen.
Als iemand een blijvende oplossing weet voor bovenstaande 2 punten hoor ik het graag!
Bijna 20.000km - een korte update
Inmiddels staat er bijna 20.000km op de teller. Met de nieuwe maximumsnelheden van 130 op een flink aantal snelwegen stijgt het gemiddeld verbruik wel. Nu circa 5.4l / 100km gemiddeld.
Afgelopen zomer naar Zuid-Frankrijk gereden met een dakkoffer erop. Geen enkel probleem gehad. Auto rijdt heerlijk en de stoelen geven voldoende steun om lange afstanden goed af te leggen.
Wel ben ik terug naar de garage moeten gaan omdat rechts achter de bumper los ging. Ze hebben de bumper gedemonteerd en opnieuw bevestigd waardoor het probleem (tot nu toe) is verholpen.
Het valt op dat je steeds meer nieuwe Meganes op de weg ziet rijden (ook GT-line) door de 14% bijtelling die de auto heeft.
Ik sta nog steeds 100% achter mijn keuze en kan iedereen de Megane Estate van harte aanbevelen.
Niets dan lof!
Het wordt wellicht wat eentonig maar inmiddels nader ik de kilometerstand van zijn eerste beurt (30.000).
Behalve zelf af en toe een beetje olie bijvullen heb ik geen enkel probleem met de auto gehad. Het enige euvel dat zich weleens voordoet (en ik schijn niet de enige te zijn) is dat de navigatie/radio wel eens vasthangt of spontaan reset. Hopelijk is dit met een software update straks ook verholpen.
Het gemiddeld verbruik is inmiddels wel iets gestegen naar circa 5,4l / 100km. Met veel kortere stukjes kom ik op gemiddeld 5,6l / 100km. Nog altijd netjes voor zo'n auto maar bij lange na niet in de buurt van de fabrieksopgave.
Nog steeds tevreden!
Inmiddels 45000 probleemloze kilometers erop zitten. Wat is opgevallen is dat het verbruik met winterbanden beduidend hoger was dan de 'zomer'banden die af fabriek gemonteerd zijn.
Verder nog steeds heel tevreden over de Megane.