Renault Mégane Estate TCe 115 Energy Bose (2012) #2

autoreview

Renault Mégane Estate TCe 115 Energy Bose (2012)

Signalement

UitvoeringMégane Estate TCe 115 Energy Bose
Versnellingen6, Handgeschakeld
Bouwjaar2012
Jaar van aanschaf2012
KM-stand bij aanschaf8.800 km
KM-stand laatst87.500 km
Lezerswaardering: 33%
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Spontaan barstende nep leren bestuurdersstoel wang Megane Bose

 • 87.500 km

Mijn Renault Mégane Bose word met half leren bekleding verkocht, dat word in de speciale Bose uitvoering brochure van Renault beweerd. Inmiddels ben ik erachter gekomen dat het om nep leer, genoemd leer (TEP) gaat (dit schijnt dan weer in de prijslijst te staan). De nep leren dus kunststof of plastic bestuurdersstoel wang is namelijk na iets meer als 5 jaar spontaan gebarsten en dat doet leer niet. Het gaat hier niet om slijtage, welke natuurlijk wel normaal is. Ik weeg maar 59 kg en verzorg de auto heel goed. Contact met de dealer waar de auto gekocht is en de dealer waar de auto in onderhoud was, heeft niets opgeleverd.
Na heel veel moeite, en via het hoofdkantoor in Frankrijk heeft Renault Nederland uiteindelijk wel thuis gegeven, maar wij zijn het toch niet over de bijdrage eens geworden. Renault wilde niet meer als 50% van de koste overnemen. Ik vindt de helft van €431 voor een stuk (dan wel zeer goede) stof maar met 2 stroken plastic nog steeds te veel. Ik heb 60:40 aangeboden maar vind eigenlijk dat Renault in gebreken is en zelf nog een groter deel van de rekening zou moeten dragen. De reparatie kosten bij een professioneel bedrijf te delen was niet bespreekbaar want het moet origineel (slechte) kwaliteit Renault materiaal zijn. Bij een stoffeerder kan ik voor iets boven de €100 terecht voor het vervangen van beide wangen met echt leer.
Men vind het bij Renault normaal dat hun nep leer dat wel als leer verkocht wordt nog geen 6 jaar mee gaat. Bovag weet blijkbaar ook niets van auto’s omdat zij mij lieten weten niet te weten hoe lang een auto stoelbekleding mee zou moeten gaan. Het is dus duidelijk een vereniging van de auto branche, niet de consument, dus voorzicht. Autoweek heeft wel een mening en vind ook dat dit niet zou moeten gebeuren. Ik denk erover een klacht in te dienen bij de geschillen kommissie.
Ik wil niet alleen de slechte materiaal kwaliteit van dit Renault onderdeel aan de kaak stellen, maar ook dat er met leer geadverteerd word terwijl het om plastic gaat. Dit zou niet moeten mogen. Ik voel mij als klant nu dubbel gepakt.
Tot slot nog het volgende. Het is trouwens niet allemaal slecht of problematisch. Ik rij de auto inmiddels meer als 6 jaar en de teller is net boven 100000 km uit gekomen. In het begin waren er wat kleine dingetjes die door de dealer netjes onder garantie naar volle tevredenheid op zijn gelost. Daarna heb ik behalve regulier onderhoud nog niets gehad, geen uitlaat, niet eens remmen (rustige rijder, hahahaha) of wat dan ook. Over het geheel genomen een zeer goede auto en daarom heb ik er ook nooit spijt van gehad of de gedachte om hem in te ruilen. Daarom is het ook zo frustrerend dat de stoel bekleding het zo laat af weten en Renault hier niets aan doet. Echt super jammer, een gemiste kans.

4,0
 • Betrouwbaarheid
  4
 • Prestaties
  3
 • Comfort
  4
 • Kosten
  5
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? misschien

PRIVATE LEASE Renault Mégane

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (7)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens