Renault Mégane Estate dCi 110 ECO2 Expression (2012) #2
Uitvoering | Mégane Estate dCi 110 ECO2 Expression |
Bouwjaar | 2012 |
Jaar van aanschaf | 2012 |
Renault Megane Estate 1.5DCI S&S
Vandaag eindelijk met 6 km op de teller, mijn Megane ontvangen. Na heel veel rijplezier gehad te hebben met mijn vorige auto, hoop ik maar een goede auto ervoor terug te krijgen.
Het betreft een Megane Estate eco 2 1.5DCI S&S Expression. Als opties heb ik het pack introduction, het pack business, metaalkleur Gris Eclipse, privacy glass en een volwaardig reservewiel.
Vandaag een 100km gereden en ik moet zeggen dat de auto prima aanvoelt. Het koppel van de nieuwe 1.5dci is uitmuntend! Ik probeer de eerste 1500km niet boven de 2500 toeren te komen. Dat is geen enkel probleem, want op de snelweg met 130km/u gaat de auto net over de 2000 toeren. Heerlijk stil en wat een laag verbruik. Met de benzine ben ik gewend om gemiddeld 7.5l/100km te verbruiken. Met de Megane is dat momenteel 4.9l/100km. En ik begrijp dat het met de kilometers steeds minder zal worden. Leuk vooruitzicht!
Wel gek is het start en stop systeem. Je staat voor het rode licht, neutrale stand en de motor stopt ermee. Op een of andere manier zegt je gevoel van " ik hoop dat de motor weer start", maar vervolgens duw je de koppeling in en de motor slaat gelijk aan. Dit systeem werkt ontiegelijk snel! Even wennen dus!
Het schakelen verloopt soepel. Snel schakelen is wel van toepassing, gezien de 6bak en het koppel van 260nm wat zeer snel aanwezig is.
Waar ik ook aan moet wennen zijn de hardere zetels. Ze voelen een beetje duits aan. Niet slecht, maar niet zo comfortabel als die van de laguna. De zitting is ook wat korter, maar voor mij niet storend (1.75m).Misschien moeten ze nog even ingezeten worden ;-)
Het dashboard vindt ik goed overzichtelijk en de bediening van de knopjes zitten allemaal binnen het zichten goed handbereik.
Dit is voor zover een beschrijving van de eerste 100km. Dit jaar gaat de auto ons brengen naar Italië. Dan kan ik er meer over schrijven.