Renault Mégane Estate dCi 110 ECO2 Dynamique (2012) #4
Uitvoering | Mégane Estate dCi 110 ECO2 Dynamique |
Bouwjaar | 2012 |
Jaar van aanschaf | 2016 |
1e ervaringen zijn goed
Op dit moment denk ik de meest doorsnee occasion van Nederland, maar buiten het feit dat het niet de meest originele keuze is, wel een logische.
De vorige serie Renaults hebben er voor gezorgd dat deze ook een mindere reputatie hebben, dit model is volgens info juist bovengemiddeld betrouwbaar & degelijk.
Omdat het in 2012 een van de weinige ruime auto's was met lage bijtelling, is er nu sprake van over-aanbod op de 2e hands markt uit de lease...
Zodoende een fraaie, ruime auto voor relatief weinig geld.
Betrouwbaarheid nog niet gewaardeerd na 4dKm, tot nu toe staan de sterren goed !
Prestaties voor eco auto prima, geen duw in je rug maar vlot genoeg, cruisen op snelweg met 150+ km/h in 6 is echt relax.
Verbruik tot nu toe 4,7 L / 100km (veel max 100 wegen) prima. Wegligging ook behoorlijk strak, maar geen ouderwets Frans comfort, maar drempels worden nog redelijk vereffend gelukkig.
Uitrusting is top: gescheiden Climate controle, kleuren navi, Bluetooth, keyless entry, 17" l.m. , led dagrijd verl, enz..
Nadeel is natuurlijk wegenbelasting diesel en van de auto zelf vind ik de remmen niet zo prettig (niet fel/overtuigend) reageren als andere auto's (blokken pas half jaar oud).
Laatste 'minpunt' vind ik reactie regensensor nooit zoals je zelf zou doen, welke stand je ook kiest.
Interieur qua materiaal en rustige vormgeving vind ik echt top! De i-drive achtige navigatie joystick is ook leuk om te zien (tegenwoordig meer en meer touch screen...)
Update volgt later !