Renault Mégane C-C 1.6 16V Privilège (2007)
Uitvoering | Mégane C-C 1.6 16V Privilège |
Bouwjaar | 2007 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
Na wat voorloopauto\'s te hebben gehad na mijn vorige Renault Megane even getwijfeld tussen een Seat Leon en BMW 1, maar uiteindelijk voor de Megane CC gegaan in de Serie Limitée uitvoering (exact dezelfde als op de foto\'s).
Wat me positief opvalt aan deze auto zijn vooral de bijzonder goede stoelen, de stille motor en het leuke uiterlijk in deze uitvoering. Het gaat om een 1.6 op LPG (69 ltr tank verzonken) 116 pk houdt niet over, maar er is mee te leven. Als je eenmaal op toeren bent dan is er voldoende vermogen beschikbaar. Het enige vervelende punt aan deze auto is dat de motor veel toeren draait op de snelweg, 130 = 3750 tpm. Het voordeel hiervan is dat je wel vlotte acceleratie hebt, maar je hebt in het begin continu het idee dat je door moet schakelen. Dus een 6e versnelling was prettig geweest.
Qua ruimte vind ik de auto prima. In de grote kofferruimte heb ik al eens een mounatinbike en wielrenfiets meegenomen (zonder wielen) en tijdens vakanties kan er ook lekker veel mee. De ruimte voor de achter passagiers houd niet over. Ik heb er een keer met 5 man/vrouw in gereden maar dat was niet comfortabel. We zijn een keer met z\'n drieën naar Oostenrijk gereden, dit ging comfortabel ( 1 persoon lag dwars achterin te slapen)
Het vebruik is tot nu toe gemiddeld rond de 9 ltr op 100 km geweest met een vlotte rijstijl. Ik heb nu in 9 maanden zo\'n 55000 km gereden en moet zeggen dat het zeer comfortabele kilometers waren, de stoelen zitten heerlijk en dat krijg ik ook van mensen te horen die meerijden.
Uiteraard heb ik die CC vooral genomen vanwege het dak. Als het boven de 15 graden is en een beetje zonnig dan is met open dak rijden echt geweldig. Ik heb er een windscherm inzitten wat ik openklap als ik boven de 100 km/u rijd, vervolgens kun je tot 160 km/u comfortabel zitten en praten met je medepassagier.
Geen problemen gehad.
Update
Even een korte update, laatste 30000 km zijn soepeltjes verlopen. Tijdens een grote beurt is er een knop vervangen om de deur op slot te doen, dit werkte niet meer vanaf de passagiers kant.
Verder geen problemen... wel veel genoten met het lekkere weer van de afgelopen tijd!
Auto is ingeleverd bij 148 dkm. Bij 130 Dkm is de remmerij vervangen en een mistlamp die door een steentje was afgebroken.
Deze auto is me prima bevallen!