Renault Mégane (2005)
Bouwjaar | 2005 |
Jaar van aanschaf | 2021 |
Mijn goedkope LPG G-3 auto
Nog tijdens het bezit van de Megane Cabrio heb ik deze bolide kunnen kopen voor een heel schappelijk prijsje. Er zat echter geen geldige APK keuring meer op en de aanjager en airco waren ook defect. Maar tijdens de proefrit merkte ik op hoe goed deze auto nog reed en de koop was snel rond. Ik heb meteen de aanjager laten repareren, de distributieriem en waterpomp laten vervangen. Ook heb ik de remblokken voor vernieuwd en andere ruitenwissers gemonteerd, want beide onderdelen waren ook aan vervanging toe. Deze Megane had bijna 2 jaar ergens bij een schuur gestaan en er zat een compleet muizengezin in het luchtinlaatsysteem, gezien de vele pindadoppen etc. welke tijdens de repararies gevonden werden. Eén van de redenen dat de aanjager het niet meer deed.
Maar nadat de auto ook weer een geldige APK keuring kreeg heb ik er ruim een jaar met heel veel plezier in gereden. Deze auto met zijn 1.6 16V motor was vrij vlot en toch zuinig en schakelde heel soepel. De auto was vrij stil van binnen en het weggedrag was meer dan prima, maar dat kon ook komen door de brede sloffen die ik eronder had gezet. Natuurlijk waren er enkele mankementen, maar niets veiligheidkritisch.
Ik heb met deze auto ± 40000km gereden, zonder al teveel storingen. De reden dat ik deze fijne auto weer heb verkocht (met 475000km op de teller!), is dat ik terug verlangde naar toch weer een cabrio. En die kwam plots op mijn pad en mét een LPG G-3 installatie! Hoeveel mazzel kan je hebben? Die cabrio kocht ik dan ook heel snel en heb pas erna de Megane Hatchback verkocht. Dat ging best vlot, want de auto heeft slechts 2.5 weken in totaal te koop gestaan. Een fijne auto in mijn ervaring dan en ooit wil ik van dit model de cabrio versie van hebben met zo'n stalen klapdak.
PRIVATE LEASE Renault Mégane

Renault Mégane Estate 1.3 TCe Bose | Open Dak | Trekhaak | Clima | Navi | Camera | Keyless | Stoelverwarming | Sfeerverlichting | Half Leder | Cruise | Parkeersensoren V+A | Lichtmetalen Velgen
- 2019

Renault Mégane comfort range Evolution 60 kWh
- 2025

Renault Mégane Estate 1.0 TCe Limited / Apple Carplay - Android Auto / PDC V+A / Keyless / Climate / Navi /
- 2021