Renault Mégane 1.5 dCi 85 Business (2007)

autoreview

Renault Mégane
Renault MéganeRenault MéganeRenault MéganeRenault MéganeRenault MéganeRenault MéganeRenault MéganeRenault MéganeRenault Mégane - interieurRenault Mégane - interieurRenault Mégane - interieurRenault Mégane - interieur

Signalement

UitvoeringMégane 1.5 dCi 85 Business
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar2007
Jaar van aanschaf2008
KM-stand bij aanschaf20.000 km
KM-stand laatst42.000 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Fijne kilometervreter met afwerkingsfoutjes

 • 42.000 km

Deze auto heb ik gereden als voorloopauto tussen april 2008 en januari 2009. Vanwege de overstap naar een nieuwe werkgever kreeg ik de beschikking over deze Megane dCi. Tijdens de eerste rit verbaasde ik mij over het vermogen van de auto, blijkbaar was de vorige berijder een vlotte bestuurder.

Het comfort en de looks van de vorige Megane zijn wat mij betreft de grootste pluspunten. Het onderstel is een mooi compromis tussen comfort en sportiviteit. Het ontwerp met de merkwaardige achterkant ben ik door de jaren heen zeker gaan waarderen. Bij de driedeurs vind ik het nog meer geaccentueerd.

Waar Renault volledig de mist in gaat is bij de afwerking. Tijdens een rit op een provinciale weg viel mij op dat de auto achter mij slingerde. Enkele seconden later viel de binnenspiegel naar beneden. Gelukkig bleef deze hangen aan het draadje van de regensensor. Kortom de auto waar ik voor reed slingerde niet, maar de spiegel bewoog. Gevaarlijk en een echte afwerkingsmisser voor een auto die toen nog geen jaar oud was.

Het verbruik van de Megane is zeker netjes. Door de relatief lage massa (1170kg) en de moderne dieselmotor bedroeg het verbruik gemiddeld tussen de 4,5 en 5 liter per 100km. Hierbij moet worden opgemerkt dat de cruisecontrol veel gebruikt werd.

Uiteindelijk heb ik bijna negen maanden met de Renault gereden. Ik vond het een fijne auto, waarmee veel kilometers zijn gemaakt. Maar waarbij de degelijkheid toch teleurstelde. De Renault is begin 2009 vervangen door een BMW 116i. Een geheel andere auto, veel meer op sportiviteit geënt en aanzienlijk degelijker.

3,5
 • Betrouwbaarheid
  3
 • Prestaties
  3
 • Comfort
  4
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? misschien

PRIVATE LEASE Renault Mégane

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (0)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens