Renault Laguna Grand Tour 1.9 dCi 120pk Privilège (2002)
| Uitvoering | Laguna Grand Tour 1.9 dCi 120pk Privilège |
| Versnellingen | 6, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2002 |
| Jaar van aanschaf | 2002 |
| KM-stand bij aanschaf | 10 km |
| KM-stand laatst | 0 km |
Nadat de golf aan het einde van de lease gekomen was en door gezinsuitbreiding een station gekozen moest worden viel uiteindelijk de keuze op de Renault laguna door zijn gunstige (lease)prijs, ruimte, comfort/uitrusting en motor.
Vooral de uitstekende sportstoelen gaven de doorslag ivm bijvoorbeeld een passat of mondeo.
Nu, 157500 km verder, kan ik alleen maar vol lof over deze stoelen zijn omdat na een van mijn 150+ Km ritten ik zonder problemen uit kan stappen. Het verschil merk ik als ik tijdens onderhoud een andere auto mee krijg!
Van de problemen die in andere reviews worden genoemd heb ik niet veel last gehad, behalve dat er na ritten met redelijke belasting door gewicht of hogere snelheden een probleem in de inspuiting wordt gemeld. Deze is na een herstart verdwenen.
Verder is een gemiddelde van 6.2 per 100Km niet slecht gezien mijn rijstijl en 90.000 Km op het eerste stel voorbanden al helemaal niet ( tweede set vervangen met 150000 km, achterbanden zijn nog origineel!)
Nu de Laguna aan het einde van zijn leasecontract is gekomen ( 150000 km ) stond ik voor de keuze; Weer een Laguna of toch maar iets anders?
Door alle prijsverhogingen leek het alsof bijvoorbeeld de nieuwe passat variant goedkoper zou zijn in de lease. De privilege is maar liefst 4500 euro duurder geworden en dan zijn zaken als Xenon lampen er zelfs vanaf gehaald!
Maar wil je een passat met hetzelfde uitrustingsniveau dan blijkt ( in ieder geval bij de leasemaatschappij Autoplanning ) het prijsverschil ongeveer 75 euro per maand te zijn. En dan krijg je wel de 105 Pk motor.
Na een proefrit bleek al snel dat zelfs als deze in prijs gelijk zou zijn geweest het keuze toch in het voordeel van de Laguna uit zou gaan vallen.
Midden Oktober kan ik in ieder geval een nieuwe Laguna Grand Tour Tech Line 120 Pk (+ Dyna pack ) gaan ophalen.
Motormanagement meldt Inspuit problemen en zorgt voor een limiet van maximum aantal toeren van 2200. Restart van motor levert reset van foutmelding op. Probleem doet zich voor bij zwaardere belasting door gewicht of hogere snelheid.
Intercooler vervangen.
Portierraam rv zat vast. Mechaniek vervangen.
Ontdek deze auto's in de occasionvergelijker

Renault Laguna 1.6-16V Authentique Airco, Cruise Control, Trekhaak, Stuurbekrachtiging
- 2004

Renault Laguna Grand Tour 1.6-16V Authentique | nieuwe apk bij levering | mooie nette auto !
- 2004

Renault Laguna Grand Tour 3.0 V6 Privilège Aut 1e eigenaar!
- 2005