Renault Laguna Grand Tour 1.9 dCi 120pk Initiale (2003)

Renault Laguna Grand Tour
Renault Laguna Grand TourRenault Laguna Grand TourRenault Laguna Grand TourRenault Laguna Grand TourRenault Laguna Grand TourRenault Laguna Grand TourRenault Laguna Grand TourRenault Laguna - interieurRenault Laguna - interieurRenault Laguna - interieur

UitvoeringLaguna Grand Tour 1.9 dCi 120pk Initiale
Bouwjaar2003
Jaar van aanschaf2003

De Laguna Grand Tour is een auto waarmee je met gemak en plezier lange afstanden kan afleggen. Hoewel je er ook best mee door kan rijden en de auto ook zeker niet ondergemotoriseerd aandoet komt hij het best tot zijn recht als je er relaxed mee rijdt. Het is vooral een erg comfortabele auto die (in deze Initiale uitvoering) qua uitrusting weinig tot niets te wensen overlaat. Hij liet zich erg zuinig rijden, zo rond de 6 L/100KM was zeker geen uitzondering. De geintegreerde radio en het navigatiesysteem waren hoewel misschien ondertussen een beetje gedateerd erg makkelijk te bedienen en voldeden verder ook prima.

In het jaar dat ik met deze auto heb gereden heb ik wel een aantal kleinere problemen gehad (zie hieronder). Niets schokkends maar wel irritant.

Een erg goed punt dat ik niet onvermeld wil laten is de climate control die ik letterlijk in de eerste week heb ingesteld en waarvan ik verder alleen sporadisch de ontwasemknop heb gebruikt. In sommige andere auto’s met of zonder dergelijk systeem blijf je soms prutsen om het behaaglijk te maken.

- De achteruit is een keer kapot geweest, of die vernield of spontaan gesprongen is is nooit duidelijk geworden. De glasleverancier (Carglass) had al eerder van spontaan springende achterruiten bij dit type gehoord (separaat te openen achterruit). Montage van een nieuwe ruit was ook redelijk problematisch (1 dag werk voor de ruit, daarna terugkomen voor een nieuwe ruitewisser). Carglass heeft me de bevestiging van de achterruit laten zien en die ziet er nogal ongelukkig uit.

- Telkens bij het wisselen van zomer naar winterbanden en v.v. waren er problemen met het bandenspanningcontrolesysteem. In de garage was dat meestal weer met een paar minuten opgelost maar het betekende wel elke keer een (extra) bezoekje aan de garage.

- Bij extreem nat weer werkte af en toe de afstandbediening van de centrale vergrendeling niet. Bij opdrogen verdween het probleem elke keer weer en de garage kon ook niets vinden.