Renault Laguna Grand Tour 1.9 dCi 120pk Dynamique (2002)
Uitvoering | Laguna Grand Tour 1.9 dCi 120pk Dynamique |
Bouwjaar | 2002 |
Jaar van aanschaf | 2004 |
November 2003 de Renault gekocht bij een Renault specialist. De auto was toen net geen 2 jaar oud en had toen nog maar 55000km gelopen. Ik viel voornamelijk voor het uiterlijk en na een proefrit en een goede inruilprijs van mijn vorige auto was de koop snel gedaan. In de eerste maanden een zeer fijne auto. Een luxe auto met alles erop en er aan. Voldoende trekkracht, redelijk zuinig (1:14,5) en voldoende ruimte. Helaas voor mij begonnen daarna nogal wat problemen.
Na een paar maanden begonnen er al wat problemen te ontstaan. Tijdens het remmen, trilde de auto in het stuur en in de pedalen. Er zijn toen nieuwe remschijven en remblokken geplaatst. Helaas begon de auto na een maand weer te trillen. Na een telefoontje van de dealer naar Renault bleek dat de wiellagers vervangen moesten worden. Was een modificatie.
Daarna zijn toen de lagers en wederom de schijven en blokken vervangen, dit op kosten van de dealer.
Verder zijn er de volgende onderdelen vervangen:
- xenon lampen, bleek de omvormer van de xenon lampen te zijn, deze is toen ook vervangen.
- de sleutelkaart (2x)
- de turbo!(bij 70.000 km!!)
- het middelste deel van de uitlaat ging resoneren, is toen ook vervangen.
- bij km stand 95.000 is de koppeling met drukgroep vervangen.
- Bij het vervangen van de distributie riem is ook de waterpomp vervangen omdat deze lekte.
- Fuseekogel rechtsvoor en stuurstang zijn ook vervangen omdat er speling op zat.
- Tevens zijn al meerder malen de ventielen met sensoren vervangen omdat die bij een juiste bandenspanning aangeven dat de spanning niet goed is. uiteindelijk maar gevraagd of deze niet uit te schakelen zijn, gelukkig kon dit.
Al met al zijn dit zaken die voor mij het rijden van Renault zo duur hebben gemaakt, dat ik nooit meer een Franse auto wil, en zeker geen Renault (wij rijden de auto prive). De auto is in mijn ogen van bedenkelijke kwaliteit, je hoort in het dashboard en bij de achterbank piepjes en kraakjes en gezien het bovenstaande kan ik denk dit gerust constateren. Ik inmiddels zo`n weinig vertrouwen in de auto dat ik hem maar heb ingeruild. Morgen krijg ik mijn nieuwe auto, een Hyundai Tucson CRDI, hopelijk heb ik daar meer geluk mee.
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee

Renault Laguna Grand Tour 2.0-16V Privilège airco automaat apk 25-04-2026 inruil mogelijk nap
- 2005

Renault Laguna Grand Tour 2.0-16V T Privilège Automaat | Navi | Xenon | Autom. Airco | Cruise Control | LMV | PDC | Half Leer | APK tot 01-04-2026!
- 2005

Renault Laguna 2.0-16V T Privilège Navi|Cruise|Trekhaak