Renault Laguna Grand Tour 1.9 dCi 120pk Dynamique (2002)
Uitvoering | Laguna Grand Tour 1.9 dCi 120pk Dynamique |
Bouwjaar | 2002 |
Jaar van aanschaf | 2002 |
Mooi vormgegeven, compleet uitgeruste, zeer comfortabele, érg ruime auto. gem. Verbruik 1:15,9 (gemiddelde rijstijl, 700km/week) Ik ben 1 meter 90 en de bestuurdersstoel hoeft niet op de achterste stand door verstelbaar stuur en stoel. Mijn lengte heeft ook achterin voldoende ruimte. In de 1e en 2e versnelling is erg goed merkbaar als de turbo pakt (2200 rpm). Bij een rustige rijstijl is het erg relaxed én soepel rijden (limousine gevoel). Wegligging bij sportief en rustig rijden is nagenoeg perfect. De auto ’vraagt’ door de combinatie vermogen/wegligging om het gas diep in te trappen. De 6e versnelling is effectief inzetbaar vanaf 130 km/uur, hieronder is in de 5 rijden zuiniger. Een nadeel vind ik de renault-kaart. Die kan niet aan een sleutelhanger en valt uit je zak zonder dat je merkt dat hij weg is. Een 2e nadeel vind ik het erg kleine dashboard opbergvak rechtsvoor, terwijl er toch ruimte genoeg lijkt voor een groot opbergvak (wél gekoeld).
Kaartlezer zakte diep in dashboard. Had waarschijnlijk te maken met achteraf inbouwen van carkit.