Renault Laguna Grand Tour 1.9 dCi 100pk Elective (2003)

Renault Laguna Grand Tour
Renault Laguna Grand TourRenault Laguna Grand TourRenault Laguna Grand TourRenault Laguna Grand TourRenault Laguna Grand TourRenault Laguna Grand TourRenault Laguna Grand TourRenault Laguna - interieurRenault Laguna - interieurRenault Laguna - interieur

UitvoeringLaguna Grand Tour 1.9 dCi 100pk Elective
Bouwjaar2003
Jaar van aanschaf2003

Deze auto heb ik sinds juli 2003 en is de opvolger van m"n vorige leaseauto een Opel Astra 16 16V CDX Stationwagen op gas.

Alhoewel er nog 3 modellijnen hoger zijn is de Elective al zeer compleet met standaard cruisecontrol, stereo met stuurbediening, climate control, bandenspanningcontrolesysteem, oliepeilmeter, lichtmetalen velgen, mistlampen etc.

Het is echt een reiswagen die je comfortabel en snel (als het rustig is) via de snelwegen je naar je bestemming brengt. De uitvoering die ik heb, heeft de 100pk motor. Dit is niet de snelste uitvoering maar trekt toch redelijk door tot 170 km/uur op de teller. Daarna is de fut er wel uit, maar sneller hoef ik ook niet! Kruissnelheden van 160 km/ uur zijn geen enkel probleem voor de auto en ook niet voor de bestuurder/passagiers, want er zijn geen trillingen en het geluidsniveau blijft laag.

Opvallend vind ik de hoge actieradius van minimaal 1000 km en als je rustig rijdt kun je gemakkelijk 1200 km rijden op de 70 liter tank. De binnenboordcomputer is tot op 0,5 liter nauwkeurig wat betreft de brandstofvoorraad en de nog te rijden restkilometers!!

Al met al ben ik tot nu toe erg tevreden over deze auto en ik vind het één van de mooist gelijnde stationwagens die er momenteel zijn te krijgen. En ook nog voordelig geprijsd. Eigenlijk is er maar één nadeel en dat is dat je niet de enige bent met een Laguna Grandtour.