Renault Laguna Grand Tour 1.8 16V Expression (2003)
| Uitvoering | Laguna Grand Tour 1.8 16V Expression |
| Versnellingen | 4, Automaat |
| Bouwjaar | 2003 |
| Jaar van aanschaf | 2003 |
| KM-stand laatst | 0 km |
Eerste indruk, degelijke wagen, fijne stuurbekrachtiging, geruisloos, verwerkt kleine oneffenheden goed.
2e indruk, wat een vreselijke rem, ik bedoel heel moeilijk te doseren veel te zwaar bekrachtigd, nergens goed voor, voelt alsof je in een bak met sponsen trapt.
De automaat staat voor mijn smaak continue in sportstand, dwz even iets meer gas geven (ca 50% smoorklep opening) , en hij gaat veel te lang door in dezelfde versnelling, voor mijn rijstijl(rustig lage toerentallen ik kom er toch wel) kan je het beste de manual stand kiezen waardoor je zelf normaal kan wegtrekken, en toch op het juiste toerental kan schakelen (ca 2500 tm).
Verder is de vering, na 628.000 km met de bx 19 trs automaat lpg, te stug op grotere oneffenheden maar goed dat had ik kunnen weten.
De LPG doet zijn werk goed maar als nadeel heeft deze hypermoderne instalatie (AG Veenendaal) dat de auto na de koude start te lang op benzine blijft rijden, pas bij ca 40 graden koelvleoistof temperatuur gaat de auto op lpg rijden, dit betekent dat de ergste vervuiling , veroorzaakt door koude meters op benzine(over 100 km rijden geven de eerste 2 minuten 80% van de totale vervuiling!)onnodig vervuilend zijn, laat de lpg alsyublieft na ca 20 meter inschakelen! kleine moeite, scheelt enorm.
Dashboard verlichting is deels al uitgevallen, de bandenspanning controle geeft een lekke band aan terwijl de band gewoon op spanning is en de automaat heeft zo nu en dan kuren , in die zin dat het overschakelen van 3 naar 4 soms gepaard gaat met een ontoelaatbare toerental sprong bijvoorbeeld van 2600 naar 3200 toeren en dan terug naar 2000 omdat een van de koppelingen te laat aangrijpt resp de voorgaande te snel loslaat, de dealer zal de wagen nameten.ik wacht maar af.
Verder is het overall een fijne wagen.
Ontdek deze auto's in de occasionvergelijker

Renault Laguna 1.6-16V Authentique Airco, Cruise Control, Trekhaak, Stuurbekrachtiging
- 2004

Renault Laguna Grand Tour 1.6-16V Authentique | nieuwe apk bij levering | mooie nette auto !
- 2004

Renault Laguna Grand Tour 3.0 V6 Privilège Aut 1e eigenaar!
- 2005