Renault Laguna Grand Tour 1.8 16V Dynamique (2002)

Renault Laguna Grand Tour
Renault Laguna Grand TourRenault Laguna Grand TourRenault Laguna Grand TourRenault Laguna Grand TourRenault Laguna Grand TourRenault Laguna Grand TourRenault Laguna Grand TourRenault Laguna - interieurRenault Laguna - interieurRenault Laguna - interieur

UitvoeringLaguna Grand Tour 1.8 16V Dynamique
Bouwjaar2002
Jaar van aanschaf2002

In 2002 werd ik de (toen nog) gelukkige eigenaar van een Renault Laguna. De auto zag er erg goed uit en de hoge standaard uitrusting van de Dynamique hebben de doorslag gegeven om te kiezen voor de Laguna Grand Tour in plaats van een Volvo V40. Dit is een keuze waarvan ik nu spijt heb als haren op mijn hoofd.

In de beginperiode waren er wat kleine ongemakken met de auto zoals stoelen die kraken, cruise control die z’n eigen weg ging en problemen met het vullen van de LPG installatie. Deze problemen werden niet al te soepel door de dealer opgelost. Om het probleem met de cruise control op te lossen is de wagen 5 keer terug geweest in 2 maanden tijd.

Later kwamen hier de hinderlijke binnengeluiden bij. Tel hierbij op de onderdelen zoals de achter ruitenwisser die spontaan van de auto viel en het gebrek aan vertrouwen is geboren. De betrouwbaarheid van de Laguna nam ziender ogen af en in het holst van de nacht stil staan is geen pretje.

Zo’n beetje alles is al een keer defect geweest aan de Laguna. Zoals de climate control, cruise control meerdere malen, xenon koplamp verlichting (breuk in kabelboom), passagiersstoel, dashboard kastje, start kaarten meerdere malen, bandenspanningscontrolesysteem, etc...

De dealer maakt het er niet beter op. Die heeft het zowaar een keer gepresteerd om mij de garage uit te laten rijden terwijl alle 4 mijn wielen los onder mijn auto zaten.

Ik tel de dagen en de kilometers af dat ik van deze bak ellende af ben en ik ga weer gewoon terug naar Volvo.

- Problemen cruise control (aantal malen)
- Problemen climate control
- Problemen met het bandenspanning controle systeem
- Krakende stoelen
- Problemen met vullen LPG installatie
- Problemen met het dashboard kastje (deurtje viel er uit)(meerder malen)
- Start kaarten die niet werken (aantal malen)
- Achterruitenwisser die spontaan naar beneden valt
- Hinderlijke binnengeluiden
- Problemen met de Xenon koplamp verlichting
- 2 verbrande kleppen
- Verbrande cilinder
- Etc...

4,5
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee