Renault Laguna Grand Tour 1.6 16V Expression (2001)
| Uitvoering | Laguna Grand Tour 1.6 16V Expression |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2001 |
| Jaar van aanschaf | 2004 |
| KM-stand bij aanschaf | 132.000 km |
| KM-stand laatst | 0 km |
Na 35.000 km verder hierbij een update van mijn review;
De Laguna Grand Tour blijft een mooie auto met een sportieve lijn. Mijn model is voorzien van G3 gasinstallatie met tank in reserve wiel ruimte.
Het comfort is goed; de stoelen zitten heerlijk met goede steun in de rug en voldoende afstelmogelijkheden. Tevens is de auto van binnen heerlijk stil en aan ruimte geen gebrek. De vering is ook goed. Vooral op de snelweg ’glijdt’de auto over de weg. Het sturen is helaas (misschien door de grootte) wel een beetje vaag. Maar dit is geen noemenswaardig probleem.
Het uitrustingsniveau met airco, cpv, abs, afzonderlijk te openen achterruit, cruise control en boordcomputer etc. is goed te noemen. De 1.6 motor is niet snel, maar voldoet zeker aan de behoeften. Niet alleen voor woon-werk. Zwaar beladen in de bergen rijden met vakantie is ook goed te doen.
Voor mensen met caravan of ’racers’ zou ik wel een zwaardere motor aanraden zoals de 2 liter turbo 16v.
Verder is de auto zuinig en verbruikt geen olie.
Inmiddels heb ik wel een enkel probleem ondervonden met de electronica. Ik had last van motor-uitval als ik op gas reed en snelheid verminderde. Dit is best vervelend en ook erg gevaarlijk. Ook ging het airbag lampje soms spontaan branden. Deze problemen lees je vaak bij de laguna. Triest is dat dealers NB! dit niet weten op te lossen. En dat terwijl het probleem zeer eenvoudig is te verhelpen. Zo heb ik deze problemen zelf opgelost. Het ligt namelijk niet aan het motormanagementsysteem zelf, maar aan het feit dat dit systeem gevoelig is voor externe factoren.
Indien de genomen maatregelen genomen zijn, is het echt een goede auto zonder ook maar 1 elektronisch probleem.
Klepje waarachter audio systeem schuilt blijft niet meer automatisch open staan na het openen. (waarschijnlijk veertje kapot).
Electronisch probleem; motoruitval en waarschuwingslampjes die spontaan branden. Deze heb ik eenvoudig zelf op kunnen lossen.
Ontdek deze auto's in de occasionvergelijker

Renault Laguna 1.6-16V Authentique Airco, Cruise Control, Trekhaak, Stuurbekrachtiging
- 2004

Renault Laguna Grand Tour 1.6-16V Authentique | nieuwe apk bij levering | mooie nette auto !
- 2004

Renault Laguna Grand Tour 3.0 V6 Privilège Aut 1e eigenaar!
- 2005