Renault Kadjar Energy TCe 160 Intens (2019)
Uitvoering | Kadjar Energy TCe 160 Intens |
Versnellingen | 7, Automaat met dubbele koppeling |
Bouwjaar | 2019 |
Jaar van aanschaf | 2019 |
Eindelijk, oktober!
De wekker gaat om 6 uur, eindelijk het is oktober. Vandaag de laatste rit met mijn Citroën C4 Cactus, op weg naar de Renault Dealer. Ik mag mijn nieuwe auto ophalen: een Renault Kadjar!
6 maanden terug is de zoektocht begonnen. Van mijn huidige lease auto, een Citroën C4 Cactus, loopt het contract af. In die jaren zijn de wensen van een volgende auto best wel veranderd:
- 3 kinderen op de achterbank
- Grote achterbak voor de vakantie
- Een trekhaak voor de boot op trailer
- Fijne reisgenoot voor de vele kilometers die ik maak voor me werk: automaat, adaptieve cruisecontrol, Apple Carplay, stoelverwarming, etc.
- Passend in het leasebudget
Ik heb veel auto's beken en onderzocht, een Excel staat vol met alle specificaties onder elkaar om het vergelijken makkelijk te maken. Niet dat het het hielp, want "Wat als dit..." of "Maar in die configuratie dat..."
Als eerste kwam de Mitsubishi Outlander PHEV in beeld. Fijne auto, rijdt lekker en rustig, sterk voor de boot, ruimte voor de kinderen, maar groot, onoverzichtelijk en kleine achterbak. Toch was die relatief duur ondanks de één na eerste uitvoering: de Intens.
De Renault Kadjar Intens is een goede concurrent, meer luxe en veiligheidssystemen, dezelfde trekkracht en een grotere achterbak. Al rijdend werd ik meer overtuigd en financieel was deze aantrekkelijker. Bestellen!
De eerste 1000 kilometers zitten er op, na 1 week rijden. Ik kan direct concluderen dat ik heel tevreden ben met me keuze:
- Rustig op weg, stille motor, maar als je even doortrapt komt de brom mooi door.
- Overzichtelijk rondom, maar de dodehoekwaarschuwingen helpt wel hoor!
- Automaat reageert direct op de vraag
- 160PK motor is rustig en krachtig. De boot is al meegegaan en echt geen probleem, ook op een helling.
Er kunnen altijd dingen beter:
- Het menustructuur begin ik te leren, maar is onoverzichtelijk. Tegelijk heb je ontzettend veel opties: Je kan per merk tankstation aangeven voor de navigatie
- Het moment van koppelen bij wegrijden is iets aarzelend.
Kom maar op met de komende jaren.