| Uitvoering | Kadjar Energy TCe 140 Intens |
| KM-stand bij aanschaf | 130.000 km |
| KM-stand laatst | 130.000 km |
Nieuwe fase
Nieuwe fase
Na een total loss buiten mijn schuld om onverwacht op zoek gegaan naar een vervangende occasion. Na jaren van stationwagens te hebben gereden kwam ik tot de conclusie die extra ruimte in de achterbak niet meer nodig te hebben.
Wat opviel in 2025, het jaar van aanschaf, waren de torenhoge occasionprijzen. Omdat ik geen zin had het hele land door te reizen ben ik bij een lokale merkdealer naar binnen gestapt die altijd veel verschillende modellen van diverse merken heeft staan. Mijn oog viel op een Renault Kadjar die er netjes bij stond. Uiteindelijk een proefrit ingepland met de 1.3 TCE 140 PK handgeschakeld.
Eigenlijk was ik na een paar minuten al enorm enthousiast vanwege het gemak waarmee ik de auto bediende en het feit dat de auto vederlicht aanvoelt i.c.m. de prettige viercilinder. Wat ook meetelde is dat de auto niet extreem overhelt bij het bochtenwerk.
Wat echter tegen viel was de karige ZEN-uitvoering.
Na de proefrit ben ik op zoek gegaan naar een rijker uitgerust exemplaar en die vond ik op 45 minuten rijden bij een Renault-dealer. De volgende dag kon ik al een proefrit maken. Ongekend, de auto verkeerde in perfecte staat na 130000km, zelfs het beschermfolie zat nog op de dorpels. Binnen ook in nieuwstaat. Ik wist meteen, hier is heel goed voor gezorgd.
Van eerste eigenaar en volledig dealeronderhouden.
Na de proefrit werd de deal snel rondgemaakt. Twee weken later stond de auto op de oprit.
Via Marktplaats originele Renault dakdragers op de kop getikt voor de dakkoffer tijdens vakanties.
We zijn nu een jaar verder en hebben 17000 km afgelegd waaronder ritten naar Midden-Frankrijk, Zuid-Frankrijk en Spanje. Voor de rest wordt de auto veel gebruikt voor korte ritjes. Hierbij is het verbruik 1 op 12. Bij lange ritten is dit ongeveer 1 op 17.
De ruimte zowel voor- als achterin is uitstekend. De kofferruimte is ook ruim voldoende met een dubbele bodem om wat extra spullen op te bergen. De auto beschikt zowel voor als achter over USB-punten. Werkelijk alles is instelbaar via het multimedia systeem tot het binnengeluid van de knipperlichten aan toe.
De auto komt het beste tot zijn recht op lange stukken. Stoelen zitten goed met zittingverlengers en de stuurpositie is uitstekend. Op snelheid is de auto echt heel stil en de 1.3 TCE slaat geen slag verkeerd.
Tot op heden heb ik geen problemen gehad behalve dat het multimediascherm twee keer vastliep na het starten van de auto. Middels de uit-aan techniek opgelost. Als de auto zwaar beladen is tijdens vakantie met dakkoffer merk je wel dat de achtervering iets te week is.
Als er nieuws is kom ik met een update.