Renault Grand Espace 3.5 V6 24V Initiale (2008)

Renault Grand Espace 3.5 V6 24V Initiale (2008)

UitvoeringGrand Espace 3.5 V6 24V Initiale
Bouwjaar2008
Jaar van aanschaf2013

Familiebus met een bite

Na een jaar lang de Volvo volproppen met een tweelingbuggy een loopfietsje verschoningskleding en niet te vergeten 3 kinderen en een vrouw heeft de Volvo v70r toch het veld moeten ruimen. Maar wat moest het worden.

Na het nodige passen in een vw transporter, ford S-max, en Ford galaxy, kwam de grand Espace toch als best passend uit de bus en gaf het minste het "busjes" gevoel.

Omdat ik van pittige motoren houdt heb ik gekozen voor de 3,5 v6 en ik moet eerlijk zeggen een heerlijke smeuïge motor en bij de Shell heb je zo je spaarkaart vol. Ook de kinderen hebben met de ingebouwde dvd schermpjes niks te klagen.

Kilometers maken

In verband met familie omstandigheden heb ik zaterdag mijn schoonzuster opgehaald in Luxemburg en zondag weer teruggebracht dus in 2 dagen ongeveer 1500 kilometer gereden en echt net zo fris uitgestapt als ingestapt. Met name op de Duitse autobahn vliegen de kilometers zo voorbij. Bij een snelheid van rond de 170 is het verbruik rond 1 op 6 (slik). Voor de hoogte valt de wegligging mij 100% mee alleen bij de afritten van de snelweg en lastwisselingen is de espace wat aan het zoeken is ook niet zo straf afgeveerd als de Volvo. Over 2 weken wordt de espace volgeladen en gaat de dakkoffer er op voor 2 weken zuid Frankrijk. Ervaringen volgen na de wel verdiende vakantie.

7,0