Renault Clio Sport 2.0 16V (2000)

Renault Clio

UitvoeringClio Sport 2.0 16V
Bouwjaar2000
Jaar van aanschaf2002

1999 voor het eerst zie ik een foto van de Clio RS. Direct vroeg ik de brochure aan. Wat ik erg belangrijk vond dat waren verbruik, kentekengewicht en hoe rijdt de Clio RS.
Ik begon met de kleur wordt het een een zwarte? blauwe? of een zilvere? Na veel vergelijk en zien wat ik voor een inruil kreeg voor mijn auto was de keus snel gemaakt. Het werd een zilvere Clio RS uit 2000 die bij de dealer in Alphen a/d Rijn stond. Wat ik niet wist was dat er 2 soorten kleuren zilver bestonden. Het type dat ik heb is uit de eerste serie.

Wat mij erg bevalt is dat een stoplicht sprintje heel goed gaat maar let op, voordat je het weet ben je rubber kwijt van je banden. Het bochten werk gaat heel rap steeds sneller proberen. Het leuke daarvan is dat als er ook een snelle auto achter je zit je deze ver achter je laat!
Wanneer je ver doortrekt in de versnelling zie je bij 6500rpm een schakellampje oplichten. Het brandstof verbruik valt erg mee. Ik heb momenteel een gemiddeld verbruik van 1:13.

Nadeel van de Clio RS erg zoekend bij spoorvorming en alle oneffenheden van het wegdek worden goed doorgeven. Dit wordt soms erg vervelend! Maar zal geen reden zijn om deze weg te doen het is immers een sportwagen. Verder is de ruimte achterin voor mensen die groter zijn dan 1.75 erg klein.

Na een vakantierit van 3000 naar en van Oostenrijk, met een gemiddelde snelheid van ± 160km/u, bracht ik de auto weg voor een grote beurt etc. Daar kwam men er achter dat de er een scheur in de koppakking was ontstaan. Gelukkig viel dit in de garantie!! Mischien een algemeen probleem met de remschijven, als de auto na een vochtige dag heeft stilgestaan en vervolgens wil je wegrijden plakken de remmen aan de remschijven... oplossing geen handrem gebruiken.
Verder het bekende een lampje vervangen en ruitenwisserbladen.

PRIVATE LEASE Renault Clio