Renault Clio RXE 1.6 (2000)
Uitvoering | Clio RXE 1.6 |
Bouwjaar | 2000 |
Jaar van aanschaf | 2000 |
Al bijna 5 jaar rijd ik in de Renault Clio. Indertijd keuze tussen een 206 en de Clio gemaakt voor een Clio aangezien deze een stuk meer luxe bood. Clio is wel wat zachter cq comfortabeler geveerd dan een 206.
Het is een ideale auto voor in de stad. Makkelijk parkeren en manoeuvreren. Wat ook makkelijk is dat de voorspoiler relatief hoog staat waardoor je niet steeds tegen verkeersdrempels schuurt.
Prima op de snelweg, loopt (in het buitenland) zonder moeite naar de 180, dan is de koek wel een beetje op. Tot 130 redelijk stil.
Ook prima voor vakanties (3x mee naar Zuid-Spanje geweest). Alleen bagageruimte is wat beperkt, zeker als je er nog 2 fietsen in poogt te proppen.
De 1.6 motor (2 kleppen per cilinder) rijdt uitstekend en trekt in tegenstelling tot al die 16V motoren ook al bij lage toeren. Gezien het lage gewicht in combinatie met de 90pk motor is de Clio lekker sportief te rijden.
RXE versie is zeer compleet, met airco, LM-velgen, electrische ramen/spiegels etc. Alleen ABS ontbreekt nog op deze versie.
Al met al de ideale kleine auto. Jammer dat ik wat meer ruimte nodig heb en moet gaan uitkijken naar een groter formaat auto. Wordt waarschijnlijk een Laguna of een 407.
*Update 02.02.2005
De auto is na ruim 5 jaar ingeruild voor een Laguna GT 2.0T
Men zegt dat Renault storingsgevoelige auto’s zijn. Die storingen lieten het bij mij afweten. Ik heb nauwelijks problemen gehad, behalve met de dealer. Dealer Renault A’dam had werkelijk nog nooit gehoord van service. Telefonisch nauwelijks bereikbaar, terugbel afspraken werden niet nagekomen, onderhoudsafspraak 2 maanden vantevoren te maken etc. Nieuwe dealer gezocht voor onderhoud die wel servicegericht is.
KM 96.000 Controlelampje mistlicht gaat branden bij
remmen (verholpen door dealer)
KM 107.000 Uitlaat eraf gebroken en eraf gevallen
PRIVATE LEASE Renault Clio