Renault Clio RN 1.2 (1992)

Renault Clio

UitvoeringClio RN 1.2
Bouwjaar1992
Jaar van aanschaf2003

Vanwege mijn werk was het noodzakelijk dat ik een auto moest hebben, mijn keuze was zeer algemeen genomen: compact, benzine, driedeurs, in goede staat, niet teveel kilometers en niet al te duur (of in ieder geval een realistische prijs)

Na veelvuldig zoeken vond ik eind augustus 2003 een witte (?!) Renault Clio 1.2 Fidji (actiemodel, het actie aan de auto bleek een achterruitwisser, vier vloermatten en een blauwe streep op de bumpers en stootstrips.

Tijdens afgelopen winter heeft ie een week stilgestaan en op een vroege morgen startte die in één keer, erg verbazingwekkend.

De auto is heel basic en heeft me eigenlijk overal veilig gebracht waar ik wilde zijn, tevens op de snelweg is het wel grappig. Niet heel snel, maar in vijf van 120 naar de top (eerst 150 later 165) kun je leuk BMWtje pesten...

De enige problemen totnutoe zijn een kapotte aanjager geweest. Er bleek een draadje los te zitten, dus was min of meer zelf op te lossen (MacGyveristisch welteverstaan)

De eerste radio-CD speler die bij de auto zat kon op een gegeven moment aan, maar dan ook verder helemaal niets, verholpen door een Sony met CD-wisselaar en later een JVC 501.

Het contactslot is een beetje los, iets te ver ’doordraaien’ en de radio doet het niet, evenals de richtingaanwijzers. Schijnt bij meer Clio"s van dit type voor te komen.

De schakelaar voor grootlicht doet het in dimlichtstand niet meer. Schijnt ook bij meer Clio"s voor te komen van dit eerste type.

Linkerachterlicht deed het niet, de printplaat maakte op punten geen contact meer. Dit is verholpen door een stukje elektriciteitsdraad, gestript, tussen de contactpunten te steken (MacGyver...)

PRIVATE LEASE Renault Clio