Renault Clio Mexx 1.4 (1997)

Renault Clio Mexx 1.4 (1997)

UitvoeringClio Mexx 1.4
Bouwjaar1997
Jaar van aanschaf2007
Lezerswaardering: -33%

Sinds 26 maart rij ik in een Renault Clio uit 1997. Ik heb de auto in Zwitserland gekocht en het is een Clio 1.4 Champs-Elysées, geen idee of deze uitvoering ooit in Nederland op de markt is geweest. In ieder geval is de auto voor zijn leeftijd behoorlijk compleet te noemen:
- 4 hoofdsteunen
- airbag
- radio met stuurbediening
- bumpers en spiegels in kleur

Wat me tot nu toe bevalt is het Franse comfort, heerlijk zachte stoelen en lekker wendbaar (handig voor in de stad).

Update: 04-04-2007, 107.820 km
Afgelopen weekend ben ik naar de bergen geweest, blijft een goed rijdende auto, maar dan merk je wel dat de motor toch wat licht is. De 1.4 moet er stevig aan trekken en er moet veel geschakeld worden.
Voor in de stad is dit geen probleem, ondanks dat deze ook niet vlak is gebouwd. Het formaat is ook zeker een voordeel en met de stuurbekrachtiging is het eenvoudig om ergens te parkeren. Sinds een paar dagen houdt de motor af en toe in -> zie problemen.

Update: 13-04-2007, 110.035 km
Inmiddels alweer een paar duizend kilometer verder. Ik heb de auto meegenomen voor een bezoek aan Nederland tijdens de Paasdagen. De auto voldoet prima, alleen in Duitsland is het niet echt makkelijk om mee te komen. Ook maakt de motor dan wel veel lawaai. Helaas was het probleem nog niet verholpen, dus na iedere pauze reed de auto schokkend weg en om dan weer in te voegen, is niet altijd even makkelijk (je wilt harder maar de auto reageert wat traag op het gaspedaal). Verder blijft het comfort echt een toppunt, zowel het onderstel als de stoelen. Stuurbekrachtiging is erg handig voor in de stad, evenals de radiobediening aan het stuur. Aandacht kan gewoon bij de weg blijven, bediening is nu echt onder handbereik.

Update: 12-10-2007, 116.315 km
Bijna 10.000 km gereden nu met deze Clio, de afstand Zwitserland - Nederland helpt daar zeker aan mee. De auto voldoet nog altijd prima, de kilometers zijn zonder problemen gemaakt, het blijft een erg handige en compacte auto voor in de stad, parkeerplaatsen zijn nooit moeilijk te vinden! Het comfort van radiobediening aan het stuur waardeer ik ook zeker, het wijst zich vanzelf en op de tast kan alles worden bediend. Enig nadeel vind ik het gebrek aan opbergruimte, een vakje tussen de voorstoelen in zou handig geweest zijn.

Vandaag gereden met de nieuwe Laguna (zie Laguna topic) en ik moet zeggen dat dat ook wel erg goed reed, als je daarna weer in je Clio stapt, is dat wel even slikken...

107.820: Sinds enkele dagen houdt de auto in, erg vervelend als je net wilt optrekken bij een stoplicht. Waarschijnlijk een sensor, in ieder geval wordt het morgen gerepareerd.

110.035: Helaas is de sensor nog niet vervangen, gevolg iedere keer na het starten rijdt de auto schokkend weg. Niet echt comfortabel, maar vrijdag 20-4 wordt het dan echt verholpen.

116.314: De sensor is inderdaad op die datum vervangen, was overigens op de kosten van de verzekering. Sindsdien is er niets aan de hand en worden de kilometers zonder poblemen verslonden.

10,0

PRIVATE LEASE Renault Clio