Renault Clio 2.0 16V Dynamique S (2007)
Uitvoering | Clio 2.0 16V Dynamique S |
Bouwjaar | 2007 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
Na vele jaren VW Golf (tdi) leasen, zowaar een Renault Clio (benzine).
Afwegingen bij keuze waren : 1)motorvermogen, 2)voldoende toeters en bellen zoals airco, speakers, zonnedak en armsteun. 3)Verder bijvoorkeur binnen lease bedrag. 4) Niet al te lelijk. Ruimte was geen issue want alleen gebruikt voor woon-werk.
Volgende auto’s overwogen (random volgorde) : Peugeot 207 150pk, Ford Focus Rally Edition 145PK, VW Polo tdi 130PK , VW Golf V 1.6 115PK. En de Clio dus.
Mooiste blijft wat mij betreft de Golf. Viel toch af vanwege vermogen en tikje saai.
Winnaar dus de Clio dynamique 2.0, 140PK met o.a. ’Dune’ Leren bekleding, climatronic, 6 speakers, cd wissleaar, zonnedak, armsteun, zonnescherm, stoelverwarming.
Pluspunten
-Pittig wagentje
-Bediening van cruiscontrol en radio/cd op stuur(kolom).
-Zonnedak
-Stil
-Fraai interieur
Minpunten: Geen. Paar ’zeur dingetjes’ :
-zonnescherm voor achteruit. Vrij grote kier tussen plafond en scherm. Voor een fabriekaf montage had dat wel beter gemogen.
-Jammer dat sportonderstel geen optie is.
20070607; Nog even een plaatje van interieur.
Auto bevalt nog steeds prima!
20071121; Ruim 10.000 km (Na 7 maanden vrijwel alleen zakelijke km’s)
Rijgedrag nog steeds erg goed. Lekker pittig. Goede wegligging en besturing. Stoelverwarming komt inmiddels goed van pas.
Minder tevreden over :
- Standaard Radio/cd-speler. Ondanks uitbreiding tot 6 speakers blijft geluid wat blikkig. Vlgs mij kan ik beter weer m’n Clarion-mp3 speler d’r inzetten. Dan maar geen bediening op’t stuur.
-Boordcomputer: Melding ’geen bericht in geheugen’ mag wel wegblijven.
Nadat cruisecontrol is aangezet, blijft die snelheid op display staan. Die had van mij na bijv. 3 sec. wel mogen verdwijnen.
- Ruitensproeier; 4 van die zielige sprietstraaltjes vind ik niet echt van deze tijd.
20110201; Ruim 61.000
Auto bevalt nog steeds prima!
Nog steeds zelfde pluspunten; pittig, goede zit, open dakje, soelverwarming .
En nog steeds dezelfde minpunten : matige audio speakers.
Nog ruim 2 maand en dan einde lease contract.
Nieuwe auto is inmiddels besteld....
Lampje 'controleer airbag' gaat steeds aan.
Oorzaak in stekkertje onder stoel.
Al een paar keer vervangen en schoongemaakt. Melding blijft echter terugkomen. Oplossing is om stekker te vervangen door vaste verbinding oid. Nou ja, waarom zit zo'n suf stekkertje daar dan ?
Verder geen problemen , 01-feb-2011.