Renault Clio 16V (2000)

Renault Clio

UitvoeringClio 16V
Bouwjaar2000
Jaar van aanschaf2000

De clio 16v is een prettige auto. De motor heeft meer dan voldoende vermogen voor het model. Het maakt geen echte stoplichtsprinter van de clio maar zorgt er wel voor dat hij niet alleen geschikt is voor het stadsverkeer maar ook op de snelweg heel plezierig rijdt. Verder is hij prettig geveerd, niet te stug maar toch sportief.

De (standaard) sportstoelen zitten lekker al blijkt bij langere ritten (en met langer bedoel ik ritten van echt meerdere uren) de ondersteuning van de benen wat mager. Ik heb regelmatig last gehad van krampverschijnselen.

Verder is hij eigenlijk wel van alles voorzien dat je nodig hebt, afgezien van cruise-controle is alles aanwezig: vier airbags, abs, airco, boordcomputer en de al eerder genoemde sportstoelen.

De motor heeft trouwens wel een nadeel, hij neemt dusdanig veel ruimte in onder de motorkap dat het vervangen van een lamp bij een warme motor eigenlijk onmogelijk is zonder je armen te branden aan allerhande slangen. En olie peilen is voor iemand met wat dikkere armen eigenlijk altijd onmogelijk.

Dat ik er niet voor kies om als volgende auto weer een clio te kiezen heeft dan ook niets te maken met de kwaliteiten van de auto. Ik wil door veranderende omstandigheden straks gewoon een wat grotere auto. De ruimte is eigenlijk het enige nadeel aan deze auto. Afgezien daarvan is hij voor deze prijsklasse een hele prettige en goed uitgeruste auto.

Echte problemen heb ik nooit gehad met mijn clio. Hij heeft me nooit ergens laten staan, de problemen die er wel waren hadden voornamelijk te maken met de verlichting, zowel de interieurverlichting als de mistlampen hebben wel eens problemen opgeleverd. Dit zijn echter steeds verholpen door de dealer en hebben zich eigenlijk alleen het eerste jaar af en toe voorgedaan.

7,0

PRIVATE LEASE Renault Clio