Renault Clio 1.4 16V Dynamique Luxe (2006)
Uitvoering | Clio 1.4 16V Dynamique Luxe |
Bouwjaar | 2006 |
Jaar van aanschaf | 2006 |
Na 4.5 jaar Clio rijden weer besloten om eenzelfde type te kopen. Nou ja hetzelfde, de auto is compleet anders. Het enige wat gebleven is is zijn naam.
Ik heb gekozen voor een wat krachtiger motor, de 1.4 16V en natuurlijk ook weer de Dynamique.
Het is verder de Luxe en dan nog aangevuld met leuke ’pack’s’. De keuze van de kleur was nog lastig, het is de Gris Eclipse geworden; erg mooi met Pack Look.
UPDATE 10 NOV.2007
Na bijna 2 jaar rijden in deze auto heb ik een goede indruk van de nieuwe kwaliteit van Renault.Ik hoop van harte dat deze norm niet geldt voor de nieuwe Laguna. Ik heb nog nooit een Renault gehad (in 25 jaar) met zoveel rammels en kraakjes en kinderziektes. Gelukkig is mijn dealer zeer medewerkend en wordt alles opgelost maar de irritaties blijven.
Het rijden zelf is echter een grote stap voorwaarts. Erg comfortabel, zuinig en toch levendig. Het sturen waar iedereen over klaagt is geen probleem en is zelfs (na gewenning)heerlijk te noemen.De auto is erg zuinig en ik kom op 6,0ltr/100km.
De binnenruimte is echt geweldig voor deze klasse. Ik heb regelmatig achterpassagiers en zij roemen de been- en hoofdruimte.Ook de kofferbak is een hele slag groter (al lijkt dat niet op ’t eerste gezicht).
Het motorgeluid is erg goed gedempt en verder is de auto heerlijk stil. Wel maakt de motor erg veel toeren in vergelijk met onze andere Clio 1.5DCI85. Natuurlijk is dat een diesel maar de geluidservaring in die auto is nog beter. Heerlijk stil!
UPDATE 10-2-2008
De auto gaat volgende week uit de garantie. Net de 60000km beurt gehad en dat was dus de eerste Grote Beurt. Geen noemenswaardige problemen en/ of mankementen.Wel blijven de vervelende rammels in de achterklep (gaat ie nog een keer voor terug)en is uit voorzorg de gierende waterpomp vervangen.
UPDATE 5-6-2008
De Clio bevalt steeds beter. Alle rammels en bijgeluiden zijn nu verdwenen en ook gaat het allemaal wat zuiniger ondanks meer kortere afstanden rijden.
UPDATE 24-9-2008
Bij 78000 km batterijtje van kaart vervangen, auto reageerde na 3 weken stilstand (vakantie) niet meer. Ook 1 ltr. olie bijgevuld na melding op dashboard. Verder nog rechterkoplampje LATEN vervangen. Dealer verleende prima service!!
UPDATE 29-3-2009
Met 90000 km (januari)een kleine beurt en reinigen van de airco. Alles OK.
Eind maart de winterbanden eraf en verder op de originele Michelins. Hopenlijk tot inruil op nieuwe Clio GT, eind dit jaar.
UPDATE 22-7-2009
De Clio is ingeruild op een nieuwe Clio GT. Redelijke prijs terug, al is het altijd weer schrikken wat je hebt afgeschreven.
De nieuwe GT is slechts 110 euro's duurder dan de vorige. Toch leuk om dat te ontdekken.
De verwachte levertijd is half oktober 2009.
UPDATE 29-09-2009
Hij is er!!!!!! 10 september, tijdens onze vakantie is de GT bij de garage afgeleverd. Wat een mooie auto !!! Nog even wachten en dan gaan we rijden. Een nieuwe review zal spoedig volgen.
UPDATE 24-10-2009
Dit is de laatste update van deze auto. Vandaag de nieuwe GT opgehaald. De eerste km's zijn gereden en goed bevallen. De aflevering door onze dealer was wederom een klein feestje en er is heel wat tijd aan besteed. Zoals hierboven al aangegeven volgt binnenkort een geheel nieuwe review.
Achterruitverwarming kapot (fabrieksfout), kabelboom vervangen(fabrieksfout) en de ruitenwissers al 5x vervangen.
Rechter koplamp lek en dus vervangen en twee zeer irritante rammels in deurstijlen verholpen.
Het ruitenwisser verhaal is nu tot een goed einde gekomen, er zitten weer nieuwe versies op en deze wissen goed.
De waterpomp maakt een hoog gierend geluid en is nu dus vervangen.
VERKOCHT
De auto rijdt weer rond. Na enkele maanden in de showrooms van de garage is er een nieuwe eigenaar. Erg prettig dat de auto in de barre winter binnen stond. Ik wens de nieuwe rijders veel plezier met hun nieuwe aanwinst en nog veel veilige km's.
PRIVATE LEASE Renault Clio