Porsche Taycan (2022)

Porsche Taycan (2022)

Bouwjaar2022
Jaar van aanschaf2024

200,000 kilometers met een Taycan

Ruim een jaar geleden kochten wij onze Porsche Taycan Sport Turismo RWD met Performance Battery Plus bij Martijn van Duivenvoorden van IElectric Cars in Almere. Vanaf het eerste contact voelden we ons daar goed geholpen en tot op de dag van vandaag zijn we blij dat we juist deze auto hebben gekocht. Ondanks dat veel mensen dit een gok zouden hebben gevonden. 160k gelopen, drie jaar oude, een electrische auto.

Inmiddels heeft de Taycan een naam gekregen: Amos. Dat gebeurt vanzelf als je veel samen op pad bent. In het afgelopen jaar hebben we er bijna 40.000 kilometer mee gereden en eerlijk gezegd vinden we hem nog steeds net zo mooi als op de dag dat we hem ophaalden. inmiddels zijn we de 200.000 km grens gepasseerd.

Wat ons betreft heeft de vorige eigenaar de auto prachtig samengesteld. De Vulcano Grey lak staat hem geweldig, de 20 inch wielen zijn in onze ogen precies de juiste maat en het kalkgrijze interieur vinden we nog steeds één van de mooiste onderdelen van de auto. Veel mensen vragen of zo'n licht interieur wel praktisch is, maar ondanks dat wij Amos gewoon dagelijks gebruiken, ziet het er nog steeds verrassend mooi uit.

Wat we misschien nog wel het leukste vinden, is dat deze Porsche precies doet wat we ervan hadden gehoopt. Hij rijdt comfortabel als je rustig onderweg bent, maar voelt ook sportief en levendig zodra de weg daar om vraagt. Alles voelt degelijk en goed afgewerkt, zonder dat het overdreven wordt.

Ook over de actieradius zijn we nog steeds positief. Wat ons opvalt, is dat die na al die kilometers eigenlijk nauwelijks veranderd is. Wij rijden met deze Porsche zoals een Porsche bedoeld is. We letten niet op iedere kilowattuur en proberen niet zo zuinig mogelijk te rijden. In de zomer halen we nog steeds ruim 400 kilometer en in de winter rond de 370 kilometer. Dat vinden wij gewoon een goede actieradius voor zowel dagelijks gebruik als langere ritten.

En als er onderweg geladen moet worden, gaat dat ook zoals je hoopt. Snel. Behalve een onderhoudsbeurt bij Porsche Centrum Groningen en een set nieuwe banden hebben we helemaal geen problemen gehad. Geen storingen, geen onverwachte reparaties, gewoon instappen en rijden.

Na een Tesla, twee Audi's en veel ervaring met elektrisch rijden kunnen we eigenlijk maar één conclusie trekken: Amos is de fijnste electrische auto die we ooit hebben gehad. Niet omdat hij de snelste of duurste is, wij kochten hem immers tweedehands met behoorlijk wat ervaring. Maar gewoon omdat hij iedere dag opnieuw precies doet wat wij van hem verwachten.

Wil je meer weten over onze ervaringen, laat het ons weten.

10,0