Polestar 4 coupé Long Range Single Motor Prime (2026)

Gebruikersreview

Polestar 4 coupé Long Range Single Motor Prime (2026)

Uitvoering4 coupé Long Range Single Motor Prime
Bouwjaar2026
Jaar van aanschaf2026
Lezerswaardering: 62%Keuze van de redactie

Happy camper

• 55 km

Na een lang voortraject uiteindelijk gekozen voor de polestar 4. Op de shortlist stond de i4, A6, Q6 en de Zeekr 001 of 7X. Als voorloopauto reed ik een Q8 quattro, hoewel met luchtvering geen gelukkig huwelijk. Waarom dan de polestar? Vanwege de ruimte en ambiance van het interieur, de rust tijdens het rijden. Wanneer ik erin rijd voelt dat business class vervoer, vooral het comfort op lange afstanden is geweldig. Mijn vorige prive auto was een oude mazda cx7, een auto die je bijna niet zag en dat vind ik nu ook weer leuk aan deze polestar, je ziet ze nog niet veel. Anders dan een Q6 of Q8, prima auto's hoor, maar ondanks de hoge prijs zie je ze op elke straathoek., hopelijk blijft deze nog een tijdje een bijzondere en mooie verschijning. Ik heb nog even gedacht om dual motor, maar deze single motor long range is voor mij snel zat.

De eerste duizend km zit er op, geen storingen gehad. Zijn er dan ergernissen?
Het meest vervelend is de cruise control, wanneer je die wil beëindigen gaat ie spontaan op de rem om zsm naar de ingestelde snelheid te gaan, met remlichten aan. Dit is niet alleen voor de inzittenden vervelend, maar ook voor de mensen achter ons.
De binnenspiegel went vrij vlot, nu na een tijdje is het best wel gewoon. Een ander dingetje is het openen van de achterklep met de voetbeweging, het zal wel aan mij liggen, maar ik sta daar als gek te zwaaien met mijn been, maar dat werkt dus voor geen meter.
Het verbruik nu tijdens de zomerse dagen (natuurlijk met Airco) ca 16,5kW/ 100km.
Als ik de accu op 90% laad, geeft een range van 545 km, wat volgens mij prima is.

Is de eerste verliefdheid over?

Twee maanden en 4000 km verder kan ik wat meer ervaringen delen. Het gebruik is afwisselend woon-werk en wat langere ritten (Enkele 100'en km's). Rustige rijstijl.
Wat bevalt goed: het comfort en de stoelen zijn geweldig. De polestar op de snelweg rijdt heel rustig, ook na een hectische werkdag merk ik dat het rijden veel rust brengt. Sterker nog als de automatische cruise control geactiveerd is vind ik het ineens relaxed om rustig op de rechter baan te rijden ook al is het onder de maximum snelheid. Het rustgevende interieur draagt daar ook aan bij.
De demping over drempels daarentegen is erg hard en ongeciviliseerd, valt tegen. Mijn vorige Q8 had luchtvering en dan merk je wel het verschil.
Ook goed is het verbruik, het is natuurlijk zomers maar met AC aan haal ik zonder moeite 15,5 kw secundair en 16,7 kw snelweg (105-110 km/h) dat geeft een reëele range van 570+ km. De Q8 kreeg ik bijna niet onder 20kw/100km.

Wat bevalt minder?
Soms bij opstarten duurt het een eeuwigheid voordat mijn profiel wordt geladen in het info systeem. De auto rijdt wel, en er werkt vanalles op de achtergrond maar je ziet niets op het scherm.
Het tweede wat echt storend is zij de afstandsensors, deze werken met vertraging. Je denkt nog 50 cm over te hebben en dan plots gaan toeters en bellen af want dan zit je er bijna tegenaan. Ik heb al een paar keer echt geluk gehad dat ik nergens tegen ben gebotst. Erg irritant, om elke keer bij parkeren rekening mee te houden.
Tenslotte worstel ik nog steeds met de voetbeweging voor de achterklep, ondanks de tips( dank daarvoor) lukt het nog steeds voor geen meter.

Overall nog steeds happy, de kleine dingen zijn hem te vergeven. Ik kijk om als ik weg loop en geniet van elk ritje.