Peugeot Partner XT 2.0 HDI (2004)

autoreview

Peugeot Partner XT 2.0 HDI (2004)

Signalement

UitvoeringPartner XT 2.0 HDI
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar2004
Jaar van aanschaf2004
KM-stand bij aanschaf2 km
KM-stand laatst211.258 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

ERVARINGEN

De Partner is een auto met geweldig veel gebruiksgemak. Ten opzichte van het vorige model (4 jaar gereden met benzine-uitvoering, 120.000 km vanaf nieuw) is de uitrusting weer wat meer personenauto en weer wat minder bestelbus. Voor mij is de belangrijkste plus de ruimte die ik als lange bestuurder (2.01 m) zelf heb en die achterblijft achter mijn stoel. Heel weinig auto`s doen dit de Partner na. Onlangs bijvoorbeeld nog de 407 gepast, maar daarbij blijft onvoldoende ruimte over voor mijn tienjarige zoontje.
De diesel-motor is voldoende pittig. Het verbruik valt wel wat tegen. Gemiddeld 1:15 (Model 1 haalde als benzine-versie de 1:12).
Een minpunt voor de meerijders is de achterbank die iets te rechtop staat. Dat slaapt niet echt lekker voor kleine kinderen. Model I heeft dezelfde bank; daar moet Peugeot echt wat aan doen.
Nog steeds onlogisch is de bediening van de kachel. Volgens mij is het ontwerp van Citroën. Dit is de achtste Peugeot waarin ik rijd, en alleen de twee Partners kennen die onlogica. De kachel in het tweede model (HDI) is wel beter dan in het eerste (benzine), maar hij is nog steeds wat aan de magere kant.

60.000 km:
Eerste grote beurt bij 60.000 km uitgevoerd. Hierbij werd lekke stuurpomp ontdekt, die onder garantie vervangen wordt. Omdat één voorband ongelijkmatig slijt, één nieuwe band aangeschaft en auto uitgelijnd. Profiel op voorbanden was na 60.000 km eigenlijk nog lang niet op. (Met benzine-uitvoering model 1 na 80.000 km voorbanden vervangen met 3 mm profiel resterend! Na 120.000 stonden achterbanden er nog ruim voldoende bij. Merk band: Michelin Energy.)

Samenvattend:
+ alleen maar plussen, m.u.v.
- verbruik
- achterbank
- kachel

PROBLEMEN eerste 100 dkm

 • 100.000 km

+ Sierstrip op spatbord zat niet goed bevestigd (km 1.000).
+ Onduidelijk probleem met radio; CD-speler reageert soms op openen portier. Radio is onder garantie vervangen. Daarmee opgelost.

+ Stuurpomp is onder garantie vervangen. Lek ontdekt bij eerste grote beurt (km 60.000).

Motorsteun defect

 • 134.213 km

Al een aantal weken klinkt het of de auto nadieselt, maar dan bij het starten van de motor! Gemeld bij een servicebeurt, maar niks gevonden. Het geluid blijft, tot ik ook voel dat er iets niet klopt, het lijkt of de hele motor beweegt bij het starten. Binnengebracht in de garage: rechter motorsteun defect. Of het er mee te maken kan hebben weet ik niet, maar we zijn aan het verhuizen naar een nieuwbouwwijk, waar alleen nog een bouwweg ligt. Kosten vallen overigens mee € 144,89.

Remschijven en -blokken

 • 158.136 km

Voor de eerste maal nieuwe remblokken gemonteerd! Ze waren voor de APK nog niet op, maar het mocht wel eens een keer. Tevens set remschijven.

Revisie koppeling

 • 189.299 km

Bij het uitrijden van de straat houdt de koppeling ermee op. Volgens de Wegenwacht een gebroken kabel, maar éénmaal binnengebracht blijkt een volledige revisie van de koppeling noodzakelijk. Dit is een vervelende; je kunt niks meer en het is een dure € 1338,58.

Defecte airco

 • 200.000 km

De airconditioning doet het plots niet meer. Diagnose laten uitvoeren, waaruit blijkt dat er geen lek is. Men zoekt verder en vindt een kapotte stuurmodule. Kosten: iets minder dan €200,=.

Koplampverstelling

 • 205.000 km

Uit het vooronder klinkt plots (het raam staat een keer open bij het wegrijden) een onheilspellend geluid. Het heeft nog het meeste weg van een kreunende veer. Zoeken levert eerst niet op, tot de koppeling met "licht aan" duidelijk wordt. Het blijkt het motortje van de koplampverstelling te zijn, dat kennelijk blijft draaien. Dit motortje zit in de (gesloten) koplamp-unit, dus het probleem is alleen te verhelpen door het vervangen van de complete unit. De koplampverstelling functioneert (nog) wel, en het lichtbeeld verandert niet, dus meteen vervangen is niet nodig. Het lawaai is buiten de auto echter dusdanig dat dit op termijn wel wenselijk is. Als het morortje stukgaat zal het sowieso moeten, want een werkende koplampverstelling is een APK-onderdeel.

Inruil

 • 211.258 km

De Peugeot Partner is vandaag ingeruild.

Per kilometer heeft ie 20,8 eurocent gekost, als volgt opgebouwd:
Afschrijving € 0,0970
Brandstof € 0,0664
Onderhoud € 0,0293
Verzekering € 0,0154

4,0
 • Betrouwbaarheid
  5
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  4
 • Kosten
  3
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (6)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens