Peugeot 406 SR 1.8-16V (1998)
Uitvoering | 406 SR 1.8-16V |
Bouwjaar | 1998 |
Jaar van aanschaf | 1999 |
Vanaf het eerste moment van aanschaf ben ik zeer tevreden over deze auto. De rijeigenschappen zijn prima en het comfort staat op een voldoende hoog niveau. Het benzineverbruik is gemiddeld 1:12,5 voornamelijk in een stedelijke omgeving verreden.
Gezien de hoge kilometerstand had ik er verstandiger aan gedaan om op gas te rijden maar het bezwaar van minder ruimte door de gastank in de kofferbak deed me besluiten hiervan af te zien.
De volgende auto zal er beslist een zijn met een open dak want nu merk ik dat het lang duurt voordat de airo voldoende effect sorteert.
De enige reparatie is tot nu toe geweest een defect aan de stappenmotor van het luchtrecirculatiesysteem hetgeen bij 120.000 k.m. onder coulance is vervangen door de dealer.
De airo, die al eens gereinigd is, stinkt wanneer deze na een tijdje uit te zijn geweest weer in werking wordt gesteld. Nu laat ik hem permanent aan staan waarbij deze overlast uit blijft.
Er zijn olielekkage sporen te zien aan de carterpan. Mogelijk is de pakking aan vervanging toe. Een keer per jaar, om de 30.000 k.m., geeft de dealer een reguliere onderhoudsbeurt. Hoewel dit afwijkt van de geadviseerde kilometerstand m.b.t. de service-interval heb ik hier nooit problemen door ondervonden. Ik hoop tot 500.000 k.m. met deze fijne auto te kunnen blijven rijden.