Peugeot 308 SW Access 1.6 VTi (2011)

Peugeot 308 SW

Uitvoering308 SW Access 1.6 VTi
Bouwjaar2011
Jaar van aanschaf2011

De 308 SW blue lease

Sinds een week ben ik in het bezit van een nieuwe peugeot 308 sw blue lease.
Na Zo'n 30.000km in een golf plus 1.6 was dit wel even wennen.

Eerste indruk: Ik wist dat het een uitgekleed model zou zijn met als extra's cruise control en connect nav. Toch is het enige dat ik echt mis de climate control, nu is het constant zoeken naar de juiste instelling van de temperatuur.

Comfort: De auto rijd erg prettig en is niet gehorig, de ruimte achterin is voldoende maar een stuk minder als bij de golf plus. De geluidsinstallatie is ruim voldoende, jammer dat er geen usb stick in kan maar dat komt ook omdat het een uitgekleed model is. Navigatie werkt prima en is lekker snel.
Het was even zoeken maar ik heb nu een goede zitpositie gevonden, daardoor zit ik wel een stuk lager dan dat ik gewend was in de golf (ondanks dat hij maar een paar cm lager is) maar dat went snel.

Prestaties: Onderin mis je wat kracht maar dat komt omdat het een hoge toerenmotor is. Het toerental is bij 120km/u 3500, dat is veel maar niet storend. Als je niet altijd als eerste weg wil zijn kun je zeer goed meekomen in het verkeer.
Komende week ga ik met de caravan er achter naar luxemburg dus dan zal er echt wat van hem verwacht worden, de eerste indruk bij het ophalen van de caravan was goed.

Betrouwbaarheid: is nu nog weinig over te schrijven. Ik ben benieuwd hoe de trip met caravan naar luxemburg gaat verlopen, daarover later meer.

Gebruikskosten: tot nu toe staat de stand op 7.6 l/100km en dat is niet echt zuinig, misschien heeft dat wel de maken met het toch wel pittige inrijden. ook daarover later meer.

308 sw als caravantrekker

we zijn met een volgepakte auto incl. 4 personen met daarachter een caravan van 1400 kg naar luxemburg geweest.
De vorige vakantie was met een hyundai tucson diesel automaat dus dit was wel een stapje terug.

Het wegrijden vanuit stilstand viel heel erg mee, de auto pakt met caravan erachter lekker snel op, dus je hoeft de koppeling niet al te veel te belasten.

Op de snelweg kun je goed met het verkeer meekomen, de 5e versnelling kun je echter bijna niet gebruiken. Op lange rechte stukken met weinig wind kun je hem wel in de 5 zetten maar dat heeft weinig effect op het verbruik, bij 95km per uur rij je met 3500 toeren dus dat is goed te doen.

Dan de berg op, we hebben een paar aardige klimmetjes gehad en dat viel me niet tegen, onder de 2000 toeren doet ie helemaal niets maar ga je richting de 3000 toeren en daaroverheen dan zit er toch nog lekker veel pit in. Dus al met al zeker niet ontevreden.

Berg af is wat lastiger, de auto is niet zo zwaar dus als je iets te hard gaat heeft de combi de neiging om te gaan slingeren (logisch lijkt mij). houd je een snelheid aan van 95km/u op de teller dan is er niets aan de hand.

Verbruik: 13 liter op 100km. tja veel maar de auto heeft ook flink moeten werken.

Al met al tevreden.

6,5