Peugeot 307 CC 2.0 16V (2004)
| Uitvoering | 307 CC 2.0 16V |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2004 |
| Jaar van aanschaf | 2004 |
| KM-stand bij aanschaf | 4 km |
| KM-stand laatst | 0 km |
Wat mij opvalt na nog maar een paar km te hebben gereden is de torsie stijfheid. Veel beter dan de 206cc. Bijna geen last van een trillende binnenspiegel op een oneffen wegdek. Ik heb het nu over het dakloos rijden. Zoals bij de 206cc is er met de kap dicht geen verschil met een normale 307. Hij stuurt nog strakker dan mijn 307sw. Wegligging is werkelijk subliem, wat natuurlijk ligt aan het zwaartepunt van de auto (307cc is verstevigd). De afwerking ligt op een hoger niveau dan ik gewend ben van Peugeot. Ik heb bruin integraal leer wat prachtig is afgewerkt met fraaie stiknaden. Het interieur is nu ook volleder en niet zoals de 206cc waarbij de achterzijde van de stoelen afgewerkt is met kunstleer. Het leren stuur is dikker als dat van een 307sw. De electrische kap is volledig automatisch, dus geen klemmen meer aanbrengen. Ook erg plezierig is de centrale knop om alle ramen in 1 keer omhoog/omlaag te doen. Gebruik ik erg veel. Een veel voorkomende klacht mbt de richtingaanwijzer is eindelijk opgelost. Er is een degelijke (stroevere) aanvoelende richtingaanwijzer gemonteerd en niet zo’n zwabber zoals in de meeste 307’ns. Over de radio niets dan lof. Te zwak klinkende luidsprekers die resoneerden behoren tot het verleden. Het geluid is gewoon goed, voldoende bas en hoge tonen en dan heb ik nog niet eens het optionele JBL pakket genomen. Ik heb overwogen om het JBL pakket te nemen aangezien de 307sw niet het geluid kon laten horen zoals ik dat wenste, ben daarom van te voren gaan luisteren naar het verschil. JBL klinkt fenomenaal maar voor mij is het gewone systeem meer als voldoende. En dan de ruitenwissers, wat een verschil met de 307sw. Peugeot heeft hier rubberen ruitenwissers gemonteerd (zitten ook op alle nieuwe vw’s). Deze leveren aanzienlijk meer druk en wissen (eindelijk) streeploos. Meteen doorvoeren op alle 307’s. Wel even wennen is het openmaken van de deuren ivm de sensor die in de handgreep is gemonteerd. De raam zakt vrijwel onmiddellijk maar toch kun je te snel zijn waardoor de raam uit het rubber wordt getrokken. Ook is de cruisecontrol aangepakt (nieuwe software verkrijgbaar op alle bestaande 307’s). Je hoeft niet meer de cruisecontrol 2 sec ingedrukt te houden om deze vast te zetten. 1 druk op de knop is voldoende. In je display zie je voortaan dat ie aan staat en wat de (laatste) vasgestelde snelheid is (geweest). Motorisering past beter bij deze auto dan bij de 206cc. De 2.0i 16v werkt meer gedoseerd. Lang niet zo nerveus als in de 206cc (welke overigens bloedsnel was). De 307cc is met deze motor zeker niet traag. Wil je echt snel dan moet je de 180 (177pk) nemen. Waarbij ik tot slot kom tot het verbruik. De eerste tank heb ik afgelegd met een (vind ik) keurige 9.5L/100km. Na het inrijden verwacht ik nog betere cijfers te kunnen melden. Ik houd jullie op de hoogte.
Specificaties (extra’s) 307cc:
Motor : 2.0i 16v 100kw (136-138pk?)
Kleur : Prune Montechristo (paars)
Integraal leer: Palimbro (bruin)
radio 5 cd wisselaar van peugeot
17’ LM velgen