Peugeot 306 Break XT 1.6 98pk (2001)
Uitvoering | 306 Break XT 1.6 98pk |
Bouwjaar | 2001 |
Jaar van aanschaf | 2001 |
nieuwe auto
Bij een nieuwe baan kreeg ik een budget om een auto aan te schaffen. Na zorgvuldig overwegen heb ik voor de 306 break gekozen met zo'n beetje alle extra's die mogelijk waren met uitzondering van een zonnedak.
De auto was ook uitgerust met een LPG G3 installatie en trekhaak. De LPG heeft in de eerste maanden voor wat aanloop problemen gezorgd maar na twee maanden werkte het ook verder geheel probleemloos.
Ik koos voor deze uitvoering boven de diesel vanwege de voordelen die in het verschiet stonden voor LPG rijden.
De XT stoelen werden los meegeleverd want dealer af werd een lederen sport interieur gemonteerd. Ondanks dat de zittingen wat kort zijn in de 306 is het op deze stoelen goed uit te houden ook op lange ritten (+ 400 km) De hoogte verstelling van stoel en stuur zijn op dergelijke afstanden welkome gadgets. Ook de kantelbare hoofdsteunen werden hier gewaardeerd.
Spullen meenemen is altijd goed te doen geweest. De 306 is nog een echte station, heel wat anders dan de Alfa 156 die meer een lifestyle station is met een erg kleine achterklep. Toch een grotere auto maar er kan veel minder in en grotere objecten passen vaak ook nog niet tussen de achteropening in.
De achterbank kan in delen om ⅓ - ⅔ en geeft een vlakke laadvloer. Vanwege ook incidenteel vervoer van grote stukken had ik er ook een hondenrek in zitten.
Rijden met volle belading en aanhanger was goed te doen alleen bij erg slecht wegdek schiet de achtervering dan te kort.
Na een jaar was de baan afgelopen en moest de auto weg. Weggedaan met de standaard XT stoelen en het lederen interieur heeft zijn weg naar een andere liefhebber gevonden omdat er geen andere 306 kwam (pas meer dan een decade later maar dat kon ik natuurlijk niet voorzien).