Peugeot 206 Pop Art 1.4 (2003)
Uitvoering | 206 Pop Art 1.4 |
Bouwjaar | 2003 |
Jaar van aanschaf | 2017 |
Peugeot 206
Na het lezen van een aantal reviews ben ik zelf ook gemotiveerd geraakt om een review te schrijven. ik probeer mijn ervaringen met mijn Peugeot 206 zo goed mogelijk te beschrijven.
Over de comfort ben ik zeker te spreken. De bestuurdersstoel is in hoogte verstelbaar wat ik zeer kan waarderen, echter beweegt alleen de achterkant naar boven of beneden. Hierdoor kan je er een mooi kuipstoeltje van maken en heb je gelijk het gevoel alsof je een dikke bak onder je kont hebt. Ook de ruimte in de auto is prima. Voorin kan je vrijwel al je kleine spul kwijt zoals: telefoon, portemonnee, flesjes drinken of iets dergelijks zonder dat het gaat schuiven. Achterin heb je ook verrassend veel beenruimte. Iets wat ik wel mis in deze auto is de centrale deurvergrendeling, dat is toch wel fijn wanneer je met je armen vol boodschappen of iets dergelijks komt aanzetten. Maar goed, dat went.
Ook het stuur is in hoogte verstelbaar. Alleen is dat soms nog wel even wat testen en proberen. Dat komt doordat de lampjes in het dashboard dan precies achter het stuur zitten. Voor de rest voelt hij aan als een solide en sterke auto terwijl hij soepeltjes door zowel de stad, als over de snelweg rolt. Op de snelweg kan je gemakkelijk 130 of sneller rijden zonder dat alles piept of kraakt, ook blijft hij zeer stabiel. In vergelijking met de VW Polo(2002) van mijn vriendin voelt de Peugeot prettiger aan op de snelweg/ bij een hogere snelheid.
De prestaties van de Peugeot zijn boven verwachting goed. Met 75pk is het een vlot en pittig autootje. Ook het schakelen en koppelen is en voelt goed, het gaat soepel en gemakkelijk. De fabrieksopgave M.B.T verbruik klopt niet helemaal.., het gemiddelde verbruik staat op 6.3/100(1 op 15,8). Maar wanneer je ver genoeg vooruit kijkt en een beetje op je rechterpoot let, haal je zoals ik nu doe 1 op 18! Ook heeft dit natuurlijk te maken met welke wegen je neemt, snelweg, binnendoor of de stad. Maar mijn dagelijkse weg is een combi van snelweg en stad. Dit is natuurlijk een aangename eigenschap van de auto.
Over de betrouwbaarheid ben ik 100% tevreden. ik kocht de auto met een aanzienlijk lage KM stand. Alleen de distributieriem was vervangen bij 125.000 km. De eigenaar voor mij heeft tot de 156.000 km gereden en daarna heeft hij een tijdje (buiten) stilgestaan. Dat heeft de uitlaat niet goed gedaan. Die is er na 4000km onder weg gevallen., kan gebeuren, maar leuk is het niet. Een tijdje later besloot mijn moeder de caravan achter mijn auto te hangen zonder mijn toestemming, dit wilde ik niet hebben omdat het geen goede trekauto is, veel te licht. Afijn, deze actie heeft mij uiteindelijk de koppakking gekost bij de km stand van 1670000km. Echter heeft de auto altijd gereden zonder dat de motor te heet werd of andere mankementen kreeg. prima, lijkt mij.
Het mooiste is nog dat je deze auto voor een appel en een ei op de kop kan tikken. Ook om de maandelijkse kosten kan je lachen. Ik ben voor 43,- (exc. tanken) per maand klaar.
pluspunten:
stevige en solide auto
sterke motor
ligging
ruimte
minpunten:
geen airco
geen centrale deurvergrendeling