Peugeot 206 (2008)

Bouwjaar | 2008 |
Jaar van aanschaf | 2018 |
Goedkope allrounder
In juni 2018 kocht ik deze blauwe Peugeot 206 Génération 1.4i op LPG. Voor mijn werk reed ik toen maandelijks zo'n 3.000 km en op gas is dat lekker goedkoop.
Ik heb eerder al 2 x een (nieuwe) 206 gehad, dus ik wist wel ongeveer wat de auto mij te bieden had.
We zijn nu ruim 2 jaar verder en ik ben best tevreden over de auto. Inmiddels rijd ik niet meer zo veel kilometers, maar het is nog steeds rendabel om de auto erbij te houden.
Wat bevalt mij aan de 206?
1) We kunnen er met ons hele gezin (3 kinderen) precies in.
2) De brandstofkosten zijn geweldig laag. Voor € 25 kun je ruim 500 km rijden.
3) Het weggedrag is aangenaam.
4) Je kunt er zelfs een caravan mee trekken! (zie foto)
5) Het uiterlijk vind ik nog steeds leuk.
Wat bevalt minder aan de 206?
1) De auto slaat soms af bij koude motor.
2) De prestaties zijn, zeker vol beladen, niet flitsend.
3) De kofferbak is niet heel groot.
Toen ik de auto kocht stond deze op 4 Hifly-banden. Ik kende ze niet, maar het is authentieke Chinese rommel. Vrij snel heb ik ze verwisseld voor een set Vredestein Quatrac-banden op originele Ouragan-velgen. persoonlijk vind ik dat de mooiste velgen voor een 206. Met deze banden rijdt de auto stukken fijner! Veel meer grip en minder herrie.
Verder heb ik de aitco een keer opnieiuw laten vullen en de einddemper van de uitlaat vervangen. voor de rest alleen normaal onderhoud uit gevoerd.
Soms kijk ik wel naar andere auto's, maar omdat deze er nog steeds fris uitziet (eigen mening!) en zo godkoop rijdt, hou ik hem nog wel even.