Peugeot 106 Rallye 1.6 (1998)

Peugeot 106
Peugeot 106Peugeot 106Peugeot 106Peugeot 106Peugeot 106Peugeot 106Peugeot 106Peugeot 106 - interieur

Uitvoering106 Rallye 1.6
Bouwjaar1998
Jaar van aanschaf2004

Sinds mei dit jaar heb ik dit scheurijzer. Ik was op zoek naar een auto en eigenlijk niet eens naar een Peugeot.

De Rallye kwam eigenlijk min of meer in mijn schoot geworpen. Ik had namelijk nog nooit gehoord danwel gelezen. Ik ben wel zeer blij dat ik de auto heb gekocht.

De auto is super fel en goed in de bochten. Menig duurdere auto heeft het nakijken in bochten mede door het snelle optrek karakter zorgt ervoor dat de auto de bocht inbijt waardoor je vaak met een aardig snelheidsverschil de bocht door kan. Op het rechte stuk gaat de 106 ook aardig snel maar daar zal de duurdere auto het op een gegeven moment winnen. Een echte Rallye auto dus, perfect in de bochten, wat minder maar zeker niet slecht op het rechte stuk!

Comfort tja als u een BMW 7-serie gewend ben dan zult u een wereld van verschil voelen met deze auto. De vering is stug en je zal wat meer van de weg voelen maar dat maakt bij deze auto niet uit want het is gewoon te leuk om deze auto te rijden dat ik het gemis aan comfort niet mis. De stoelen bieden voldoende steun aan alle kanten en het zit gedeelte is ook lang genoeg.

Verbruik mmm ja dat is minder een normale standaard 106 Rallye 1.6 schijnt ergens op de 1 op 15 te moeten uitkomen. Aangezien er bij mij een aantal dingen op zitten die de auto sneller maken is het verbruik met V-Power 1 op 12 gemiddeld zonder V-Power is dat 1 op 10 maar ja plezier mag wat kosten toch?

Ik heb tot nu toe geen problemen gehad wel zijn pas mijn achter remmen, blokken en schijven, vervangen maar dat was puur slijtage. Overigens viel dat met de prijs mee incl totaal controle, olie bijvullen en koelsysteem reinigen en vullen was ik 231 euri kwijt incl BTW.

Voorruit is ook vervangen maar dat kwam door een alleraardigst steentje die het leuk vondt om met mijn ruit in contact te komen. Er zit nu wel een nieuwe ruit in met speciale zon afscherming achter de spiegel zodat je niet meer tussen de spiegel en het dak last hebt van de zon.

Oh en NOG geen problemen gehad met de politie en vervelende bonnetjes maar dat zal best eens komen gezien mijn rijstijl.