Opel Omega 2.0i-16V GL (1995)

autoreview

Opel Omega 2.0i-16V GL (1995)

Signalement

UitvoeringOmega 2.0i-16V GL
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar1995
Jaar van aanschaf2003
KM-stand bij aanschaf56.000 km
KM-stand laatst0 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

ERVARINGEN

De Omega is een heerlijke auto om in te rijden. Al op het moment dat je instapt wordt dat duidelijk. In het interieur is alles groots en ruim opgezet, zo ook de stoelen die voortreffelijk zitten. De gebruikte materialen komen allemaal heel luxe over, zonder overdadig te zijn.
Het starten gaat bij mij meestal gepaard met nogal wat getik en geklepper, zeker nu het weer koud aan het worden. Na enkele kilometers verdwijnen deze dieselachtige geluiden en toont de Omega zich een stille sedan. Alleen bij flinke belasting wil de motor zich wel redelijk laten horen, dit ervaar ik echter niet als storend. Het motorgeluid blijft mooi achterwege op de snelweg, tenzij je de landelijke snelheidslimiet gaat overschrijden. Een snelheid van 140 km/u is een veel luidruchtigere ervaring dan een snelheid van 120.
De rechtuistabiliteit en de besturing beginnen dan ook wat vaag te worden. Prettig is dat de auto op de snelweg nog goed reageert op een beweging van het gaspedaal, de auto heeft dan voldoende reserves. In de stad is het echter een ander verhaal. De motor komt wat traag op toeren en is dan duidelijk meer een cruiser dan een sprinter. Verder ben ik zeer te spreken over deze auto. Hij is ruim, comfortabel geveerd (maar niet week), schakelt en remt goed.

PROBLEMEN

Kapotte nokkenas- en krukassensor. (schijnt veel voor te komen en is nogal kostbaar)

Stationair toerental rommelt nogal de eerste paar kilometers en de auto slaat daardoor heel soms af. Na die eerste paar kilometers is er niks meer van te merken.

Verder tot nu toe 20.000 probleemloze kilometers.

4,0
 • Betrouwbaarheid
  4
 • Prestaties
  3
 • Comfort
  5
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? misschien

Lezersreacties (0)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens