Opel Insignia Sports Tourer 2.0 CDTI 140pk EcoFLEX Cosm (2015)

Opel Insignia Sports Tourer 2.0 CDTI 140pk EcoFLEX Cosm (2015)

UitvoeringInsignia Sports Tourer 2.0 CDTI 140pk EcoFLEX Cosm
Bouwjaar2015
Jaar van aanschaf2015

Ophalen van de auto

• 328 km

Per 17 april moest mijn vorige auto eruit, een superfijne Ford Mondeo 1.6 EcoBoost station. Al vanaf december bezig met het kijken naar een nieuwe kandidaat. De shortlist was (helaas) erg klein: Mercedes C of Opel Insignia.
Veel meer keus was er niet vanuit de werkgever. In eerste jammer, want ik had graag een nieuwe Mondeo gewild ;-)

Na eerst mijn pijlen gericht te hebben op een C-klasse, kwam ik daar toch niet zo goed mee uit als gewenst. Vooral de 'kleinere' binnenruimte sprak me tegen.
Zo uiteindelijk op een Insignia uitgekomen. Wat zeker geen straf is!!!

Met de uitgangspunten: 20% bijtelling en Insignia OK, maar dan wel full options ben ik aan de gang gegaan.
Zo kwam ik gauw op de Cosmo uitvoering met 140PK in een station. Bij het kiezen van de opties waren er veel pakketten:
- Cosmo+
- Carbon Black metallic
- Getinte ramen achter
- Panoramisch dak
- Lichtmetalen velgen 18" Bi-color, 5 dubbele spaken

De auto besteld zonder gezien en gereden te hebben........

Afgelopen vrijdag mogen halen bij de dealer. Wat een wagen!
Ik had verwacht dat de auto langzamer zou zijn, maar dat valt positief mee! Wat een kracht, even rustig aan met de eerste meters, daarna rap verder.
De stoelen zijn echt super! Veelvoudig in te stellen en ze zitten werkelijk perfect.
De auto is in zijn zwart-op-zwart een zeer mooie en opvallende verschijning. Zelfs de hemel binnen is zwart, echt gaaf.
Alle toeters en bellen zijn te veel om hier op te noemen. Eén wil ik zeker vermelden, wat een vinding: adaptieve cruise-control! Eén keer instellen en de auto houdt zelf in wanneer een auto voor je langzamer gaat en gaat weer harder als deze weer verdwenen is. Zelfs als het langzamer gaat geeft de auto aan naar een lagere versnelling te gaan en behoudt de cruise-control. Zodra het kan mag je weer opschakelen. Hoe bedoel je relaxt!

De eerst 300km zitten er nu op. De volgende zullen snel volgen. Over een aantal weken zal ik een update plaatsen en iets vermelden over verder comfort en verbruik.

7,5