Opel Corsa 1.2-16V Easytronic Elegance (2002)

Opel Corsa 1.2-16V Easytronic Elegance (2002)

UitvoeringCorsa 1.2-16V Easytronic Elegance
Versnellingen5, Semi Automaat
Bouwjaar2002
Jaar van aanschaf2014

Eerste paar duizend km

Eind vorig jaar hebben we deze Corsa als tweede auto gekocht, naast de S60 (zie review) die we toen ook van plan waren in te gaan ruilen. Maar eerst dus de Corsa gekocht.

We zochten een handige tweede auto voor boodschappen en vooral kleine ritjes, vijfdeurs, automaat (of semi), graag airco en bekende historie. Na een paar weken zoeken zijn we bij deze Opel uitgekomen. Het is zeker niet de spannendste auto, ook nog donkergroen… Maar hij is best luxe en heeft een lage km stand.

Enkele specificaties van deze Corsa1.2 easytronic Elegance o.a.:
- Elektrische ramen voor
- Elektrische spiegels
- Airco
- Radio CD speler (met een aardig geluid)
- Airbags voor bestuurder en passagiers, zelfs gordijnairbags…
- Leren stuurwiel met radio bediening
- Centrale vergrendeling met afstandsbediening

Tijdens de proefrit viel op dat de stoelen vrij hard zijn maar wel voldoende steun geven. De easytronic is even wennen, reageert wat schokkerig soms, maar als je er even in rijdt dan leer je daar mee omgaan.

We hebben inmiddels bijna 10.000 km gereden met deze auto in een halfjaar tijd. Dat hadden we van te voren nooit gedacht te doen, ik had rekening gehouden met 5 a 6 duizend per jaar. Maar vanwege een vervelende ervaring met het omruilen van onze S60 voor een V70 waarvan de kilometerstand niet bleek te kloppen (zie voor meer info mijn review van onze S60) hebben we de Corsa een tijd lang als enige auto moeten gebruiken. Ik heb de auto dan ook goed leren kennen, een paar weken lang ongeveer 500 km per week met de auto gereden.

In die weken heb ik de Corsa leren waarderen als een betrouwbare auto. Geen enkel probleempje gehad en altijd rijden. Echter, erg comfortabel is het allemaal niet. De 1,2 doet het prima tot ongeveer 100 km per uur, daar boven maakt ie erg veel herrie. De easytronic is een bak waar je aan kunt wennen, inmiddels weet ik precies wanneer ik gas moet geven of juist even moet loslaten om rare schakelmomenten te voorkomen. Een echte kickdown is er niet, dus als je moet invoegen op de snelweg dan krijg je vooral veel herrie en geen snelheid, dat is soms wel eens een beetje zweten…
Maar goed al met al erg tevreden met de auto en vooral erg blij dat we ‘m hadden gekocht voordat we alle problemen kregen met de voor de S60 ingeruilde ‘ nieuwe’ V70.

Inmiddels is de S60 opnieuw in ons bezit geweest en weer ingeruild voor een modernere V70 (van die auto zal ik ook een review gaan bijhouden).

De Corsa heeft zich al met al voorbeeldig gedragen de afgelopen maanden, nu hij weer dienst zal doen als ‘ tweede’ auto zullen de kilometers niet snel meer oplopen. Als er iets te melden is vul ik deze review weer aan. Ik zal ook even een paar foto’s erbij plaatsen.

APK en kleine beurt

De Corsa is inmiddels alweer een tijdje in ons bezit en is de afgelopen tijd met name gebruikt voor korte ritten in de stad. De kilometerstand schiet dus ook niet echt vooruit.

De APK liep af en het service lampje ging ook branden dus bij een garage in de buurt een kleine beurt en APK laten uitvoeren. Er werd niets gevonden, geen enkel gebrek en voor ongeveer 150 euro konden we weer op weg. Olie en filters zijn vervangen, vloeistoffen bijgevuld en dus een nieuwe APK.

De Corsa bevalt verder prima, geen gebreken of rare toestanden. Het enige irritante punt is dat het resevoir voor de ruitenwisser vloeistof zo klein is dat je constant aan het bijvullen bent. Maar goed als dat alles is...

De scores blijven dan ook hetzelfde. De auto is niet super comfortabel, mede door de easytronic en harde stoelen. Snelheid is prima in de stad, maar op de snelweg valt het tegen. Kosten zijn gewoon laag en er zijn geen gebreken, dus op die punten scoort de Corsa ' goed' (vier sterren). Al met al zijn we zeer tevreden.

7,0

PRIVATE LEASE Opel Corsa