Opel Corsa 1.2-16V Njoy (2003)

Opel Corsa 1.2-16V Njoy (2003)

UitvoeringCorsa 1.2-16V Njoy
Bouwjaar2003
Jaar van aanschaf2019

Problemen

Toen ik de auto kocht heb ik de 2 homokineetassen laten vervangen aangezien die veel geluid maakte bij langzame bochten.
Na 2 weken in bezit van de auto ging het motormanagement lampje branden. Dus ik naar de opel dealer om de auto te laten uit lezen.
Het bleek dat de storing kwam door een defecte lambdasonde. En repareren zou +-400 euro kosten.
Ik heb vervolgens zelf de accu gereset en toen was het lampje uit. Tot nu toe blijft die ook uit. Als die toch weer aangaat zal ik de lambdasonde zelf repareren aangezien dit niet heel moeilijk is en een stuk goedkoper.

Eerste ervaring

Ik heb lang gezocht naar een betaalbare eerste auto. Na meerdere auto's bezocht te hebben kwam ik deze tegen op internet. Ik ben er gelijk heen gereden om de auto te bekijken. De auto auto ziet er aan de buitenkant nog netjes uit. Een paar kleine krasjes, maarja dat mag ook wel voor een 15 jaar oude auto. Ook aan de binnenkant is de auto nog heel netjes. De dag erna heb ik de auto gekocht.
Toen ik de auto had gekocht heb ik ook gelijk 2 homokineetassen laten vervangen aangezien deze erg veel geluid maakte in langzame bochten. Hij rijd nu weer als nieuw.
De auto heeft een 1.2 motor met 75pk en komt lekker mee met het verkeer. Op de snelweg rijd de auto ook nog steeds comfortabel en 120 is makkelijk te doen. Wel rijd hij wat hoogtoerig op senlweg, namelijk 4000 toeren bij 120 km/uur.
Qua zuinigheid ben ik erg tevreden met de auto. Volgens het boekje moet hij 1 op 16 halen. Na mijn eerste tank zit ik op 1 op 14. Niet slecht dus.

PRIVATE LEASE Opel Corsa