Opel Astra Stationwagon 2.0 Di-16V GL (2000)
Uitvoering | Astra Stationwagon 2.0 Di-16V GL |
Bouwjaar | 2000 |
Jaar van aanschaf | 2004 |
kapotte brandstofpomp
Bijna een ton erbij gereden maar dan kapt de brandstofpomp ermee. Een bekend probleem van de gebruikte Bosch pomp. Door slijtage ontstaat er kortsluiting en dient de pomp vervangen te worden. Schadepost van 1750 euro..
Verder een prima auto.
Een update
afgelopen jaar een aantal problemen gehad, maar de auto rijdt nog steeds prima!
- gloeibougies vervangen (150euro)
- krukassensor vervangen (120 euro)
- thermostaat en temperatuursensor vervangen (200 euro)
In de 9 jaar dat de auto in mijn bezit is slechts 1 maal de ANWB nodig gehad.
Koppeling, schokdempers en verstuivers zijn nog steeds niet vervangen.
Voor de APK was het alleen nodig de handremkabel te vervangen omdat de mantel hiervan beschadigd was.
update
Opa Astra is ingeruild! Op de brandstofpomp na, die in 2006 vervangen is, geen heel gekke dingen met deze auto meegemaakt.
2012: Achterschokdempers vervangen
2013: Gedeelten van de remleidingen vervangen
Bijna 5 ton met de originele koppeling, verstuivers en zelfs de schokdempers voor.
De achterschokdempers zijn bij ongeveer 425.000 km vervangen door exemplaren van Monroe. Bij de laatste beurt werd de kanttekening gemaakt dat de achterschokdempers slecht waren! Slechte beurt voor Monroe.
De motorisch loopt zelfs bij deze kilometerstand nog als een zonnetje.
Verbruik is al die tijd die ik hem gehad heb lager geweest dan de fabrieksopgave. Gemiddeld 1:19 maar met een voorzichtige rechtervoet is ruim 1:20 haalbaar.
Hopelijk ga ik aan mijn huidige auto, een Opel Astra Sports Tourer 1.3CDTI uit 2011 net zo veel plezier beleven.
- Betrouwbaarheid5
- Prestaties4
- Comfort4
- Kosten4
PRIVATE LEASE Opel Astra

Uitgelicht aanbod

Opel Astra Wagon 2.0 DTi – 2004 – 509.062 km - Klokje Rond

Opel Astra Stationwagon 2.0 Di (1999) - Klokje Rond

Opel Astra Stationwagon 1.8i-16V Elegance (2001)

Opel Astra Stationwagon 2.0 Di-16V GL (1999)

Kennismaken met de Opel Corsa B - Uit de Oude Doos