Opel Astra Stationwagon 2.0 Di-16V Elegance (2000)
Uitvoering | Astra Stationwagon 2.0 Di-16V Elegance |
Bouwjaar | 2000 |
Jaar van aanschaf | 2016 |
Men 2de thuis
Zo,hier komt es een Belgische Astra G wagon 2.0 Di 16v automaat van 2000. Ik heb deze wagen bijna 4 jaar geleden gekocht voor de prijs van 800€!!! Ik doe patienten vervoer en dan is een goede zit positie wel een must!!! Want ik rij bijna elke dag van s'morgens tot s'avonds. De zetels zijn echt top!!! Zeker als je bedenkt dar de wagen 21 jaar oud is en dat ik rug patient ben. De wagen zit ook dik in zen optie's - Airco,cruise controle,ABS,tractie controle,schijfrem achter,radio + cd wisselaar,getinte ruiten,electr. ruiten,electrische spiegels + verwarmd en alles doet het nog!!! Jaarlijk met stip door de keuring en onderhoud doe ik lekker zelf!!! Deze heeft een kettingmotor dus op tijd en stip zen beurten en je hebt er geen omziens naar. Velen zullen denken 82 pk is toch mager??? Nou dat valt reuze mee zeker in combinatie met de automaatbak ( waar deze ook perfect schakelt,ondertussen olie + bakfilter vervangen ) . Wel heb ik een tijdje moeten zoeken naar de beste motorolie voor men maatje,garage zei Dexos2 5w30 maar dan kon ik evengoed de olie weggieten!!! Olie verbruik lag op 3/4 liter op 15.000kms!! Nu rij ik al een paar jaar op Shell HX7 5w40 en deze bevalt me super!!! Krap 0,5l op 15.000kms!!! Verder zijn de banden,remmen en remschijven achter al vervangen en heeft een onverlaat men Astra's neusje er af gereden!!! Na overleg expert zelf terug opgebouwt!!! Want,vind maar es een andere!!. Nu heeft ie me onlangs op men oprit laten staan ( kapotte dieselpomp in de tank ) Na veel zoeken toch een 2de hands exemplaar gevonden in Nedeland en morgen zen eerste testrit terug. Zolang de motor + automaat het goed uithouden blijf ik ermee rijden ondanks de LEZ!!! Hij is ruim,is relatief zuinig en men patienten zitten er graag in dus wat kan ik nog meer wensen!!! Deze zomer staat de waterpomp + riemen en een uitgebreide polier beurt op de agenda want ook al is ie 21 jaar,als je je auto goed verzorgt,brengt ie je altijd thuis. Oja,er is geen spatje roest te vinden!!! Mss als ie de 300.000kms gepasseert is een afspraakje maken bij Joep????