Opel Astra Stationwagon 1.6i Sport (1999)

autoreview

Opel Astra Stationwagon
Opel Astra StationwagonOpel Astra StationwagonOpel Astra StationwagonOpel Astra StationwagonOpel Astra StationwagonOpel Astra - interieurOpel Astra - interieur

Signalement

UitvoeringAstra Stationwagon 1.6i Sport
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar1999
Jaar van aanschaf2011
KM-stand bij aanschaf150.000 km
KM-stand laatst222.160 km
Lezerswaardering: 68%
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Onze eerste auto

 • 154.000 km

Nadat mijn vriendin en ik afgelopen januari het nieuws kregen dat wij ouders zouden gaan worden van een tweeling zijn wij op zoek gegaan naar een ruime gezinsauto. Dit naar aanleiding van een ''incidentje'' met de kinderwagen die wij per toeval al heel snel tegenkwamen. In de auto van mijn schoonmoeder (Renault Megane Estate uit 2010) heb ik deze opgehaald, tot ik er achter kwam dat de kofferbak van deze gloednieuwe Renault maar net aan groot genoeg was als de achterbank plat lag...

In de weken die volgden heb ik meerdere auto's bekeken, en mijn huidige Opel Astra kwam overal voor mij het beste uit de bus; Veel ruimte (de tweelingkinderwagen + accessoires + andere bagage passen prima zonder de achterbank plat te hoeven leggen), rijdt heerlijk, redelijk verbruik, een mooie sportversie met lichtmetalen velgen (het oog wil ook wat!:)), de astra had pas geleden nog een grote beurt gehad waarbij de distributie riem was vervangen, en hij was goedkoop(afgerond €2000.-)! De vorige eigenaar heeft flink gerookt in de auto wat zijn marktwaarde behoorlijk naar beneden haalde, maar ik heb 'm inmiddels goed schoon kunnen maken.

In de eerste weken baalde ik flink van het gebruik, dit was toch niet zo laag als ik had gehoopt (€60.- voor een volle tank waar ik ongeveer 500 tot 550 km uithaalde, ligt er aan of ik veel snelweg rijdt of juist niet). Inmiddels heb ik me daar wel bij neergelegd omdat het nu eenmaal een grote auto is, en we zitten nog steeds midden in een olie crisis met het hele midden- oosten gedoe.

We zijn pas geleden naar Frankrijk gereden om er een paar dagen tussen uit te zijn. We hebben onderweg geen problemen gehad, en ik moet eerlijk zeggen: Ik heb in heeeel veel auto's gereden (o.a. voor mijn werk) maar er zijn er maar weinig die zo heerlijk soepel rijden als onze Opel uit '99 =)

De auto is inmiddels 2 maandan in mijn bezit, ik heb er ruim 3500 kilometer mee gereden, en ik vind het een super auto zonder mankementen!

Afscheid

 • 222.160 km

5 trouwe dienstjaren en ruim 70.000 kilometer verder moet ik helaas afscheid nemen van mijn trouwe ros. Ondanks de relatief lage onderhoudskosten gaat het me te veel kosten om ‘m weer APK te laten keuren. “
Het gaat dan om:
- Vervangen van 4 banden,
- Vervangen van de voorruit (barst over de ruit opgelopen door wegwerkzaamheden),
- Vervangen wielophanging rechts voor,
- Ontroesten van diverse onderdelen,
- Nog wat overige zaken,

De totaalkosten, samen met de wens om een net iets nieuwere en luxere auto te gaan rijden heeft mij doen beslissen de Opel van de hand te doen, en te gaan kijken voor een andere leuke tweedehands.

Het Opeltje heeft me de afgelopen 5 jaar slechts één maal in de steek gelaten met een lege accu, wat kwam doordat de kinderen de leeslampjes aan hadden laten staan. Verder is de betrouwbaarheid van de auto als optimaal te bestempelen. Zelfs bij 3 weken stil staan start hij prima weer op, en kan er direct moeiteloos mee gereden worden.

Het onderhoud van de afgelopen 5 jaar:
- De uitlaat inclusief spruitstuk is van voor naar achteren compleet vervangen. Kosten: Ruim € 500,-
- Gasveren voor de kofferdeksel. Kosten: € 50,-
- Rem blokken + schijven vervangen. Kosten weet ik even niet meer,
- Banden voor zijn vervangen. Kosten: € 180,-
- Jaarlijks regulier onderhoud, beurtje en APK. Kosten per jaar: +/- € 400,-

3,8
 • Betrouwbaarheid
  5
 • Prestaties
  3
 • Comfort
  4
 • Kosten
  3
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

PRIVATE LEASE Opel Astra

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (0)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens