Opel Astra Stationwagon 1.7 TDS Season (1997)

Opel Astra Stationwagon 1.7 TDS Season (1997)

UitvoeringAstra Stationwagon 1.7 TDS Season
Bouwjaar1997
Jaar van aanschaf2013

Tot nu toe

Gezien ik nu nog 5000km per jaar rijd voor na me werk heb ik deze astra door geschoven naar me pa, buiten mijn werk om rij ik wel gewoon in deze astra en voor na me werk een astra G station benzine.
Toen ik nog 60.000km per jaar reed en de vorige astra diesel rijp voor de sloop was ( 531.000km) heb ik deze kunnen kopen in originele staat van de 2e eigenaar en altijd dealer onderhouden tot zijn laatste beurt op kmstand 475.000km.
Deze astra heeft dagelijks 180km per dag gependeld op de autobaan dus ik wist dat het een originele auto was en niet afgetrapt.
Bij aankoop was kort daarvoor de koppeling en distributieriem vernieuwd, ook had de astra pas een gehele bodem behandeling gekregen tegen roest.
Heb deze astra gekocht in 2013 voor 900,- lijkt veel geld voor een auto met 480.000km maar omdat ik wist dat hij van een oudere man was geweest en alleen snelweg kilometers durfde ik het wel aan.
Vlak na de aankoop heb ik de oude dakspoiler op deze astra gezet en de ramen getint met folie.
Aan gezien de rij eigenschappen was het net een boot, heb ik de astra verlaagd met veren en nieuwe schokbrekers 60/40 verlaging.

Ondanks zijn beresterke isuzu diesel motor standaard 60kw 82pk kan je deze makkelijk kietelen. Chippen zal niet gaan dan maar handmatig.
Heb de ring uit de dieselpomp gehaald en roetstopschroef 480graden ingedraaid voor meer dieselinspuiting, en tussen de wastgate en turbo heb ik een boostcontroller gemonteerd waar door hij van originele turbodruk van 0.6bar na 1.6bar is gegaan.. En dat is zeer verrassend en dat gaat al 90.000km perfect.
Ook heb ik de katalysator leeg gehaald voor betere uit ademing van de motor.
Sprintje na de 100km/u was eerst 14.5seconde na de update van de motor duurt dit nu nog 9seconde. Topsnelheid origineel 168km/u is nu bijna 200km/u op de teller dan zit ik wel in de toerenbegrenzer 189km/u gps.

Door de verlaging en door de fijne soepele motor ligt hij super op de weg en een sprintje of een inhaal actie is hij super boven de 2300tmp.

Olie verbruik is ongeveer 0.5 liter op 15.000km
Brandstofverbruik gemiddeld 1 op 17 in de stad en op de autobaan ongeveer 1op20 met vaste voet 130/140km/u.

Onderhoud.
2x apk mee gemaakt, 1ste apk zonder problemen
2e apk aandrijfashoes vernieuwd.
2x motorolie wissel gedaan.
2x remblokken moet vervangen.
1x remschijven.
Dit allemaal zelf gedaan waardoor de onderhoudskosten bijna 0,- is.
1x 2 nieuwe achterbanden.
2x 2 nieuwe voorbanden.
Binnen nu en 2 maand zit hij over de 120.000km dan is het tijd voor een nieuwe distributieriem.

Sinds aanschaf van mijn astra G station rijd deze diesel nog een 15.000/20.000km per jaar.

Nu ik er ook niet meer alleen mee rijd staat de astra ook weer op zijn originele vering.

Kwa onderhoudskosten echt een top auto, over 700km de 600.000km en al zelf 120.000km mee gereden zonder pech en problemen.

Bij waarderingen heb ik bij comfort goed in gevuld op langere afstanden langer als 3uur rijden moet je toch echt pauze pakken anders voel je het toch in je rug en vermoeidheid.. Kan ook aan de stoel liggen.

Prestaties is gewoon uitmuntend.. Kwa vermogen doet hij het uitstekend. Heb niks te kort onder het gaspedaal.

Betrouwbaarheid is ook uitstekend heeft me nog nooit laten staan en zo hoort het ook.

Gebruikerskosten is ook uitstekend buiten de 2x apk en 2x remblokken en 1x remschijven nooit iets aan gehad.

Laat ik het maar zo zeggen ondanks de hoge kmstand moet je gewoon geluk hebben met een auto.

Wegenbelasting bedraagt ongeveer 85,- per maand valt nog mee. Vrij lichte diesel van 1135kg.

Kortom weinig afschrijving en goedkoop kilometers maken.

9,5

PRIVATE LEASE Opel Astra